Naish Skater 5’2 2019 Review

2020 Naish Skater

I dette review vil jeg fortælle om mine forventninger, erfaringer og overraskelser over den nye NAISH SKATER 5’2 2019.
Læs med herunder og se om boardet passer til dig og dine fremtidige mål og drømme.

SKATER’en er farvestrålende, enkel i design og meget ligetil. Perfekt til danske forhold, både i bølger og ”bump & jump” sessions i små chops.

Da jeg først fik fingrene i dette board havde jeg ikke de store forventninger. Jeg hører til den gamle skole hvor et surfboard er uden stropper og med en fin nose og smal tail. Så i mine øjne virkede denne ”firkant” noget amputeret, det harmonerer ikke med min æstetik omkring et lækkert board (meget har ændret sig siden).

Jeg var helt sikkert også farvet af at ”alle de store” strapless freestyle sejlere som Airton, Matchu, Ribeiro og Riveras alle sejler DOUTONE. Og derved har gjort deres boards mere kendte og udbredt på den scene. Det er ikke meget man ser SKATER’en på podiet og det er en skam, da jeg mener boardet har masser af potentiale.

Uden at blive alt for teknisk omkring boardets shape og konstruktion, vil jeg dog fremhæve nogle features og deres betydning, som jeg bed mærke i efter at have givet ”elevatorblikket” ved første kig.

Vi starter i stuen. En bred men lækker ”Bat Tail”, med tynde skarpe rails. Dette giver boardet masser af grip i turns, da det bedre kan carve sig ned i vandet. Den bredere tail gør det lettere at poppe boardet fri af vandet, da det skubber mere vand foran sig som kreerer et lille ”bump” til at sætte af på.

Videre til 1’ste sal. Midten af boardet er fuldstændig som man kender det fra et almindeligt bølgeboard, samme bredde, tykkelse og rail shape 50/50 runde rails. På 2’en sal, over midten af boardet, bliver det mere interessant. Lidt mere volumen og bredde end jeg er vant til, dette giver boardet fornemmelsen af et 5’6 – 5’8 board (med nose). Vel at mærke når man bare surfer bølger. Skal du hoppe, lave Kickflip eller Shovit 360 føles det igen som en 5’2 og det er dejligt at nose’n ikke kommer i vejen for linerne når boardet kommer over hoved højde!!

Dén smule mere volumen og bredde i nosen gør det utrolig stabilt og let at jibe/vende ved lav fart. Samt boardet går bedre up-wind pga. den mere lige outline, som vi kender det fra Twintip.

Ud mod nose’n bliver rails lidt mere aggressive og de har ligesom en ”skarp kant” i bunden som flader ud mod midten af rail, dette er med til at give grip i turns men omvendt giver det boardet mere skate feel på fladt vand. Bunden af SKATER’en er ret interessant, da der OVERHOVEDET ikke er nogen kanaler, Vshape, vinger eller andre features som man finder på næsten alle andre boards af denne type. Derimod er det lavet med en enkelt single konkav med Thruster setup. Hvilket igen minder mig om mit alm. bølgeboard. Dette gør boardet ekstra alsidigt da det både virker i bølger men også til freestyle.

Jeg har primært testet boardet på nordkysten af sjælland. På Downwindere (DW) og single spots som Hulerød Kro og Hornbæk. (for spot guide kan jeg kun anbefale Lars 47’s “WAVE guide til Sjælland” på YouTube 😉 Det er ialt blevet til ca. 10-15 test ture indtil videre. Jeg har været ude i alt fra 5’er vejr på DW med 2m kasser, til en 12’er i Ishøj med chop til anklerne.

KONKLUSION:

Jeg synes SKATER’en henvender sig til ham/hende der gerne vil skifte fra Twintip til directional bølgeboard/strapless. Fra begynder til øvet.
Boardet er lavet så det er muligt at sætte fodstropper på, hvis man lige vil vænne sig til boardet inden man går fullblown strapless.

Jeg har selv stået Strapless i bølger de sidste 3-4 år og begyndte sidste år at hoppe mere og mere. SKATER’en gør bare alting meget lettere og vigtigst, så er den meget tilgivelig da den er super stabil. Jeg har helt sikkert rykket mit niveau ifht hop og freestyle da boardet giver mig mere selvtillid. Jeg har stadig mange timer tilgode på dette board.

Fordele ved NAISH SKATER:
– Shape der gør det meget alsidigt både til bølger og tricks. Og perfekt til danske forhold.
– Thruster setup, godt greb og snappy når du skal bruge det. (kommer med Carbon Torsion Cross finner)
– Let at Jibe/vende i lav fart pga volumen i nose’n
– Går let up-wind, pga. de mere parallelle rails
– Du kan montere fodstropper hvis du er ny eller bare godt kan lide det sådan.
– Farvestrålende, JA, det ER en fordel hvis du som jeg sejler uden leash i bølger, det er bare lettere at finde når du mister det.

Ulemper ved NAISH SKATER

– Vægt på 3.6 kg inkl. Finner. Her kunne jeg personligt godt undvære inserts til fodstropper, hvilket giver en del ekstra vægt. Jeg forstår heller ikke hvorfor man vil sætte fodstropper på en SKATER? Ligger det ikke ligesom i navnet SKATER at det er til at lave tricks på a la dem vi kender fra skateboard?
– Der kunne godt have været samme matte overflade på dækket som på bunden, i stedet for highgloss som også er med til at tilføje (lidt) ekstra vægt.

NAISH SKATER 5’2 kan købes hos One Open Sky.

Lidt om mig og min baggrund for at skrive dette review.
Jeg har kitet siden ’98. Jeg har et stabilt bund niveau, men nogen prof. bliver jeg nok aldrig (tak mor, for mine små balls:-).
Jeg skiftede fra Twintip til strapless bølgeboard for 3-4 år siden og er senere hen begyndt at snedkerere hollow wooden surfboards i træ, hvilket har givet mig god indsigt og forståelse for shapes kontra performance. Det er fedt at mærke hvordan de forskellige typer boards kan rykke dit niveau. Jeg er begyndt at udfordre mig selv på strapless freestyle, så før eller siden måtte jeg jo teste denne type board som NAISH SKATER.

JEG ER VILD MED DET (og “Firkanter” generelt)

Board detaljer:

– Parallelle rails
– single konkav bund
– CNC shapet (alle boards er uniforme og præcise i deres form)
– Full 3D deck pad
– Thruster fin setup (med Carbon Torsion Cross finner)

Størrelser

5’2” x 18” x 2 1/8”
(157,5 cm x 45,7 cm x 5,4 cm)
20,3L Volume

5’4” x 18,5” x 2 1/4”
(162,6 cm x 47 cm x 5,7 cm)

5’6” x 19,75” x 2 ½”
(167,6 cm x 50,2 cm x 6,4 cm)

/Skrevet af Jens Christian Tønnesen

Related Articles

Responses