Grønland på tværs med kite og lavbudget

Jeg må simpelthen lige dele en oplavelse, jeg havde, da jeg vendte hjem fra Grønland i går. Grøndlandsflyet rummer mange typer, men i går lagde jeg særligt mærke til tre gutter, der gik ombord iført fuldt skiudstyr. Slalomstøvler, hjelme og STORE jakker, trøjer og bukser og en fremtræden, som ikke var ulig de svenske skibumser, som jeg brugte meget tid med i alperne tilbage i 80’erne.Og så havde de iøvrigt en håndbagage, som man normalt ikke ville få med på et fly.
I Kastrup gik der rod i bagageudleveringen, så jeg fik lejlighed til at få stillet min nysgerrighed og få historien bag deres outfit.Det viste sig at være tre gale russere, der var på veje hjem fra enekspedition, hvor de over 10 dage havde krydset indlandsisen med kite og slalomski – på lavbudget. Og her taler vi virkeliglavbudget samlet set 3-4000 euro for tre mand frade forlod Moskva og til dekommer tilbage igen. Alt sammen inden for de tilladte 20 kg bagage, forstås.
De var simpelthen bare fløjet til Kulusik via Island, og så havde de købt et par gamle slæder og begivet sig på vej. Efter 10 dage nåede de Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord), hvor de slæbte deres grej de sidste 40 km gennem fjeldet ned til flyvepladsen. Og så bare på flyet og hjem igen. Undervejs røg der en slæde og nogle liner, men ellers var det gået fint.
De var sponseret af et ukarinsk(!) kitefirma http://sky-country.com/en/, men de var gået lidt stille med planerne og turen, da det normalt kræver alverdens tilladelser og forsikringer at begive sig ud på den tur.
Det var fedt at møde sådan nogle rødder, der ikke lader sig begrænse af økonomi, sprogbarrierer eller konflikter mellem lande, men bare følger deres drøm.

Related Articles

Responses