Håndlavet carbonboard fra Århus

Vi vil gerne give dig større indsigt i vores boards. Hver uge præsenterer vi et nyt board for dig.Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Læs mere påvores hjemmeside.

Denne uges board:
PLAY FREE 2.0
Her er tale om noget helt unikt. Et af de letteste boards på markedet, udviklet og håndbygget i Danmark. En fænomenal oplevelse at sejle på!

Hvem står bag?
CompositeLab er drevet og ejet af Christian Meldgaard og det er herfra PLAY FREE udspringer. Igennem næsten 20 år har Christian arbejdet med komposit materialer på mange forskellige produktioner fra professionelle rammer til carboncykler, over avancerede dele til fly og helikoptere, til produktion af vindmøller. Med andre ord er Christian en anerkendt ekspert på sit felt og internationalt har han sat sit fingeraftryk på nogle af de mest avancerede carbondele.
Christian har en baggrund som windsurfer og allerede i 1993 begyndte han at bygge egne boards.Når man hører Christian fortælle om sit arbejde, opdager man hurtigt at man står overfor en person med utrolig stor kompetence, og med en passion som er sjælden set. Han ved virkelig hvad han har med at gøre, og han er kompromisløs i sit arbejde – det er der kommet PLAY FREE 2.0 ud af. Og lad mig bare sige det taler for sig selv.

Håndlavet fra A – Z
Alle boards bliver produceret af Christian på hans værksted i Århus, hvor alle maskiner er specielt bygget til formålet. Og hvis man tror håndbygget er “hjemmelavet” tager man fejl, der kommer ikke mange boards fra fabrikkerne som kan måle sig med den finish Christian leverer på et PLAY FREE 2.0.
For at sikre den høje kvalitet er produktionsprocessen kompromisløs og alle materialer er af højeste kvalitet. Fx. benyttes +1200 g/m2 højstyrke carbondug. Dette sikrer et board der har den største brudstyrke ift. vægt. Og nu vi taler om vægt, så er PLAY FREE 2.0 blandt de absolut letteste i verden. Jeg vil gå så vidt, og sige det føles vægtløs når du sejler. 1630 g er alt en medium board kan smide på vægten. Og følelsen er helt unik.

Hvordan sejler det så?
Der er arbejdet utroligt meget med hele opbygningen i boardet. Hvad du ikke kan se på den smukke overflade, er opbygningen inden i boardet. Men så snart du kommer på vandet, er du ikke i tvivl om at du sejler på et højtydende board, hvor flex og outline arbejder for dig. Jo mere aggressivt du sejler, des mere får du igen. Boardet sejler eminent i de danske forhold med chop og småbølger, og topper bare op med et lydløs svævende glid når vandet er fladt. Du får et super godt POP når du loader boardet og landingerne er bløde og tilgivende. Det føles næsten som at sejle rundt i flødeskum …

PLAY FREE 2.0 er dog ikke et board jeg vil anbefale til freestyleren som gerne vil sejle bindinger og lave unhooked unoder. Han skal kigge efter Tona POP, Nobile 5o/Fifty eller Shinn Ultrasonic.
Men når det er sagt, så er boardet en kæmpe gevinst for de fleste kitesurfere, så det er bare at give gas. Og prisen er uhørt lav, og står slet ikke mål med kvaliteten, så ud fra den betragtning er det et kup. Man skal betale omkring det dobbelte for at finde boards det kan måle sig med PLAY FREE 2.0.
{"video":"http://vimeo.com/59139563","width":"768","height":"432"}

Fakta
Ekstrem performanceUltra letDynamisk flexSkumkerneBoardet er produceret i Danmark2 års garanti

Størrelser
135 x 40 cm (Medium)140 x 41,5 cm (Large)

Pris
5.995 kr.

Boardet prøves eller købes gennemRent a Board

Related Articles

Responses