Interview: 3x DK mester Troels Engholm lancerer “Ström” kiteboards!

Tidligere Danmarksmester lancerer eget boardmærke “Ström”

Den 3-dobbelte Danmarksmester i Freestyle og unge iværksætterTroelsEngholm har lanceret sit eget danske kiteboard-brand ved navn “Ström” for nylig og disse boards forhandles pt. gennem Supsurf.dk som Troels også driver. Her påkitesurferen.dksynes vi selvfølgelig altid at det er utrolig interessant når der kommer nye specielle produkter med danske rødder og vi har derfor lavet et lille interview medTroelsEngholm som har været en af DKs største kiteprofiler gennem tiderne omkring kitesurfing (og var bla. shooting star i Carpe Diem DVD´en, se hele filmen gratisher) og det at være sponseret rider. Det at være væk fra kitesurfing for at kaste energien ind i nye projekter som Kabelparken for en tid, for så herefter at vende tilbage til kitesurfingen med lanceringen af eget brand, shop og kiteskole.

Facts!

Navn:TroelsEngholm

Alder: 28

Kitesurfet siden: 2002

yndlingsfarve: Farveblind

Højdepunkter/resultater:

Kitesurfing:

Danmarks mester i kitesurfing 2007-2008-2009
Vinder af Xboard games 2007-2008
Deltagelse i PKRA Worldcuppen 2006-2007
Vinder af Boracay Funboard cup 2006-2007
+ deltagelse i diverse andre events og konkurrencer.

Wakeboarding:
Danmark mester i Kabel wakeboard 2008-2010
Vinder af Urban Cable tour 2010
2. plads til Redbull Copenwaken 20011

Favorit tricks:

Kiteloop 540 – Kiteloop- S-mobe

Homespot:
Amager Strand park / Pynten

Hvilket gear sejler du med?:

Mutiny Kites og Strõm kiteboards med bindinger.

andre boardsports?:
Wakeboard – Supsurf – Snowboard.

Kitesurferen.dk:Du var ret ung da du første gang blev Danmarksmester og blev signet af bla. LF. International, men det levede ikke op til forventningerne som “pro” kitesurfer, kan du fortælle lidt om hvad man kan forvente sig af en “karriere” som professionel kitesurfer? Var dette også en af grundende til at du gennem en årrække ikke kitesurfede så meget?

Troels:

Jeg har været super glad for de oplevelser / rejser som jeg har fået mulighed for. Hvor jeg ikke mindst har haft det sjovt, mødt en masse dejlige mennesker og lært ting som man ikke kan lære på en skolebænk.
Men jeg kunne helt klart, ikke se mig selv arbejde som Pro kitesurfer hele livet.Det ville blive for ensformigt og man kan jo sige sig selv at kroppen på et tidspunkt ikke kan følge med.Når man bliver ældre, bliver det at være pro kitesurfer mere et job og ikke et job, hvor man får massere tid på vandet.
Men et Job hvor man rejser rundt og nærmest kun har råd til en Camping vogn i Danmark 🙂

Grunden til at jeg ikke fik kitesurfet så meget et par år var, at vi arbejdede hårdt og mange timer på at få CCP op og stå. At være iværksætter i Danmark er bestemt ikke nemt.
Til gengæld er lysten til at kitesurfe igen, helt i top.

Kitesurferen.dk:Efter nogle år på toppen af dansk kiteboarding blev du optaget af kabelwakeboarding, hvor du bla også har været Danmarksmester og du gik fra starten med i tilblivelsen af CCP (Copenhagen Cable Park). Hvor adskiller Kabelwakeboarding sig fra Kitesurfing og hvilke ligheder er der mellem de to sportsgrene?

Troels:

Kitesurfing er og bliver en unik sport. Den glæde man får første gang man sejler afsted med kiten, kan ikke måles med andet.
Kabel wakeboarding og kitesurfing ligner efterhånden en del hinanden hvis man ser på freestyle. Flere i PKRA idag sejler med bindinger og laver tricksne med lav kite. Men de 2 sportsgrene vil altid være 2 forskellige ting med fordele og ulemper.

kitesurferen:Efter en periode som medejer af CCP er du nu videre i teksten og studerer på fuld tid samtidig med at du kører SUPsurf.dk som formidler SUP kurser, kitekurser, Wakeboarding events og kiteudstyr som Mutiny kites og dine egne STRöM kiteboards. Hvornår opstod ideen til at lave dit helt eget boardbrand?

Troels:

Ideen til STRÕM kiteboards kom fordi jeg gerne ville lave et board som jeg vidste virkede 100%- ikke knækkede, og med mulighed for bred stance dvs. ekstra inserts, da dette giver meget nemmere landinger. Samtidig skulle boardsne have en clean grafik som ikke lignede alle de andre boards og slet ingen dødninge hoveder samt andre mærkelige amager flammer.

kitesurferen: Hvilke produkter har “Ström” på programmet og hvem henvender de sig til?

Troels:

STRÖM kiteboards har en Pro linje som henvender sig til freestyleren – freerideren .

klik for større billede

De store tipper og den bredde stance gør at man kan kan sætte med fuld kraft og få et vildt pop til diverse freestyle tricks. 5 cm lange finner gør at det låser sig i positionen i vandet når man lander og det bliver derfor nemt at lande tricks til blind med fuld fart.
Jeg har selv testet boardet i 1,5 sæson inden produktion og det har ikke været til at knække, lige meget hvor store kiteloops med tunge landinger man laver, så sejler det videre.
Før i tiden, kunne jeg godt knække 11 boards på en sæson 🙂

Specifikationer.
Mulighed for Bred stance
Størrelser: 132×39 -135×40 – 138×42
Konkav: Single konkav
Brede tipper
ABS rails
5 cm. G10 finner
Rocker 5 cm.
Medium – Hård flex

STRÕM START series henvender sig til begynderensom vil igang med kitesurfing,men kan også bruges af Ham /hende som vil igang med hop og hooked ind rotationer.

Klik for større billede

De smallere tipper gør det nemmere for en begynder at styre boardet i vandet og derved får man lettere ved at gå upwind.
Rockeren på 3,5 cm. gør at boardet planer tidligere og man derfor undgår at synke i vindhullerne. Man kommer som begynder derfor hurtigere op og derudaf på boardet.
Medium flex gør boardet tilgivende overfor choppede forhold, som man desværre tit ser i Danmark.
Boardet er lavet i samme holdbare konstruktion som Pro serien og vil derfor kunne benyttes i mange år.

Specifikationer

Størrelser:
133×40 – 135×41 – 140×42
Smalle tipper
ABS rails
5 cm. G10 finner
Rocker 3,5 cm.
Medium flex

Se mere her:
http://www.supsurf.dk/kiteshop-kitesurf-kitesurf_butik-kiteboard-kite-kites-trapez-neoprene.html

kitesurferen: Er der nye produkter undervejs fra “Ström”?

Troels:

Der testes en del STRÖM boards i øjeblikket og der samles informationer ind fra riders, på flere forskellige niveauer, den fremtidige planer at få input fra kitesurfere på alle niveauer og derved udvikle de bedste boards til begyndere og freestylere / wakestylere.
Til dem som vil være med til at udvikle STRÕM boards i fremtiden er de velkommen til at skrive [email protected] niveau er lige meget, det vigtigste er, at man brander for deltage.

Der er lige kommet en ny udgave er STRõM Pro series til wakestyle, hvor der kan monteres bindinger 🙂

Kitesurferen: Hvor kan man prøve “Stróm” kiteboards henne?

Troels:

Dem som vil prøve STRÕM kiteboards kan altid skrive en mail [email protected] en test tur-
Der er test boards flere stedet i landet.
Udover det, kan både STRÕM kiteboards og Mutiny kites testes i Amager strandpark, nu på onsdag hvis vinden tillader det.
Ellers tryk “syntes godt om” på dette link:https://www.facebook.com/pages/supsurfdk/216795198368095
Så modtager du alle nyhederne.

Kitesurferen: Du er stadig en yderst habil freestyle kiter og hvis man fanger dig på den rigtige dag kan man se dig flyve gennem strandparken i en gigantisk kiteloop-smobe som nærmest ingen andre i DK kan sætte på samme måde. Har du planer om at stille op i kitetouren i år eller i det kicker/slider event som afholdes i Århus midt i august?

Troels:

Jeg er desværre meget hængt op medwww.SUPsurf.dksamt skole, men vil prøve at deltage i så meget som muligt i 2013 – kicker & slider event i August er helt sikkert i kalenderen 🙂

Kitesurferen: Tror du nogensinde at Spaghetti Henny får lært S-mobe?

Troels:

Jeg er helt sikker på at Spaghetti Henny får lavet en S-mobe i år, hvis han starter med at spise grønt.

Tak for snakken og god vind til dig og Ström kiteboards

Thomas Alsbirk / Kitesurferen.dk

Related Articles

Responses