Jakob Rein – ny Dansk mester i freestyle

Så fik vi endelig en ny Danmarksmester i freestyle! Nautic’s teamsejler Jakob Rein tog det første officielle danmarksmesterskab efter 3 afholdte stævner.

I år var et rigtig spændende år på kitetouren med tæt konkurrence i toppen med bare 80 point mellem nr. 1 og 2. Der blev i år sat større krav til sejlernes alsidighed da ikke alle stævnerne blev afholdt på fladt vand som normalt. Anden afdeling blev afholdt i Hvide Sande under eventen Waterz, men ikke inde i fjorden på det flade vand, sejlerne skulle i stedet ud i Vesterhavet og vise hvad de duede til når der var bølger.

Niveauet på kitetouren har været stødt stigende de seneste år, men i år er der virkelig sket et spring. Den nye danmarksmester formåede bl.a. at sætte 8 passes på bare 7 min. ude i Vesterhavets bølger i et heat mod kitetourens grand old man, og medarrangør, Rasmus Salomon.
Jakob tog den samlede sejr, muligvis på grund af hans alsidighed hvad forholdene angår.
Den samlede stilling blev således:

Vinderkiten var Naish’s freestylekite Torch som Jakob selv mener er den bedste kite på markedet, hvis ens fokus kun en på unhooked tricks. Året vinderboard var Naish Moneyshot som er designet til freestyle både på fladt vand og chop

Related Articles

Responses