Kap Verde, nu med bølger

Siden vi landede på den Kapverdiske ø Sal tirsdag eftermiddag har vi allerede oplevet Punta Pretas fænomenalt flotte bølge og fået vind 3 ud af 3 dage. Let vind, men nok til at vi de sidste to dage liiiige har kunne fange bølgerne på Punta Preta på trods af at vinden har været næsten direkte fra og blot 5-6 m/s. Det har været meget udfordrene at lære at komme med bølgerne samtidig med at man faktisk ikke kan holde højde, men nødden synes at være knækket ved at man blot holder sig på indersiden af breaket hele tiden og så ellers bruger bølgerne til at lade sig skubbe ind med vinden. Ryger man uden for breaket må man gå i land længere nede og tage en gåtur op ad stranden og så prøve igen. Præmien for at knække koden har været at vi har sejlet Punta Preta HELT alene i to dage, I går kom Mitu dog på vandet lige i solnedgangen da jeg gav op da vinden blev FOR let og lavede show. Han kunne nærmest ikke plane med sin 8´er men han tæskede den lige når han skulle fange en bølge og kunne så blæse højde imens han rippede for sindsygt ned af de hoved til dobbelthovedhøje bølger. Fantastisk. Derudover har vi også haft LFs waverider TikTik på vandet på det nye grej. De lokales skills på Punta P er helt utrolige og de fanger Mange STORE bølger på meget kort tid imens vi andre ligger og kæmper. Vi laver nemlig de additional wave shots for LF 2014 som de ikke har kunne skyde i sydafrika og på Maui da proto boardsne med grafik ikke var færdige. Så gælder det om at pakke skovskiderstilen væk, godt vi har TikTik han leverer konstant.

Rasmus og Martin i line-uppen mens jeg ser om jeg kan komme tilbage, men er man først så langt ude så ender det ofte med en walk of shame

Vi er et godt crew hernede med de gamle rotter Esben og Martin J, Santa, Salomon og Jeeeeeeeeens+Funck samt Brian fra Sønderborg og Santa har sørget for at der både er SUPs og surfboards i Christians hyggelige Beach Club som vi bor ved 50 m fra atlanterhavet lige ved byens break hvor man kan padle lidt når det bliver for varmt og man skal have solcreme ud af øjenene. Solen er skarp og vi ligner alle en flot rejer pt.
Salomon har ligget og padlet Punta P i god stil og har kæmpet sig velfortjent til nogle super flotte rides, som den surfmongol jeg selv er har det fandme været lækkert at have en underpoweret envy 12 til at kunne placere sig på et drop in.

Spottet er ved første øjekast ekstremt sketchy, man rider bølgen 10-20 meter fra der hvor den ender sin rejse over atlanten på nogle sorte skarpe sten. Engang imellem popper der sten op på facen hvis man sejler den hele vejen ind og boardlesh er helt uundværlig. Til gengæld kan man ved fuckup eller lidt for sen timing når man bliver spist af lippen bare hive kiten til højre og man bliver trukket ud bag breaket i sikkerhed. Det holder. Man slås hele tiden med ikke at få for meget fart på på bølgen, hækken skal stalles og kiten depowres og holdes helt stille når vinden er så off, det giver ikke meget plads til hask/slash men man får alligevel mulighed for at sætte et par sving ind engang imellem. Der er dog ikke meget af erfaringen fra en blæsevejrsdag med kattegatsbølger nordkysten der kan bruges hér.
Det ser ud til at der er et par Punta Preta dage mere til os og det kilder helt i maven at tænke på det 🙂
Jeg har drømt om at sejle Punta Preta siden jeg var en ung dreng, nu har jeg haft to dage og nogle bølger jeg aldrig vil glemme på dette gudespot. Det giver en indre ro og eget stor glæde dybt inde i sjælen. Men alligevel vil man bare have mere….

Shorebreakhygge nede i bugten når man ikke kunne holde den kørende mere og røg downwind. God spas og ret tung.
Sidst jeg var på CV var i maj 2011, der var masser af vind til små kites hver dag, men ingen bølger til Punta P og jeg måtte tage lidt slukøret hjem. Denne gang er følelsen en helt anden og jeg er ret forelsket i stedet.
hyg jer derhjemme
Thomas Alsbirk
billed 1:Typisk ride i går, fuld hammer ned af bølgen for at slippe for en vasker, kommer man hurtigt nok afsted bliver der plads til at bremse lidt op og sætte et par sving og så afsted igen og så fart på og så sving

Related Articles

Responses