Kite Cruise – Egypten

Efter en lidt kølig sommer i DK, blev det tid til at pakke gearet i golf bags og søge mod varmere himmelstrøg! Helt nøjagtigt, tog vi en tur på Kite Cruise med Lapoint i Egypten.
Det er ved at være et par uger siden vi kom hjem, og nøøøj hvor kunne jeg godt have taget en uge eller to mere i Rødehavet! En helt fantastisk tur, som varmt kan anbefales, hvis man planlægger at skulle til udlandet næste efterår.

Her kommer en lille rejsebeskrivelse fra turen:
Vi landede i Hurghada tirsdag eftermiddag, hvor vi blev hentet i bus og kørt til havnen, hvor båden lå og ventede. Mine forventninger var ikke skruet specielt højt op, hvad angår kvaliteten, da Egypten kan være lidt et lotteri, når det kommer til stand af hotel/ båd og de øvrige gæster der er tilstede. Det viste sig dog hurtig at være den forkerte indstilling. Båden skilte sig klart ud fra sine konkurrenter langs molen, hvilket gav et ret godt prej om, hvordan turen skulle blive (Den største og flotteste!). Vi var fem stykker der repræsenterede Danmark, hvor de øvrige 15 var svenskere og nordmænd. Alle super søde og imødekommende! Alderen var ca. 30+ hvor vi talte den lidt yngre del. ca. 2/3 mænd og 1/3 del kvinder. Fra Lapoint’s side, var Marrit med som arrangør. Hun sørgede for god karma på skuden. Men vigtigst af alt, var hun kitespot-chefen!

Turen var all inclusive, hvilket var at mærke hele vejen igennem -13 besætningsmedlemmer til 20 gæster!
Værelserne på båden var logisk nok ikke stor sweeter, men små lækre værelser med aircon, badeværelse, minibar og hvad der nu ellers hører til (dobbelt seng eller to enkeltmands). Rygterne gik endda på at Tom Hanks havde boet på vores værelse 😉
Maden var også uden en eneste anmærkning. Der kom dagligt fiskere forbi og byttede friskfanget fisk med vand, som blev serveret. Også godt med grønt på buffeten.

Ud over god service, var der også inkluderet en halv times massage. Lige noget for en øm kitesurfer!

Vandtemperaturen lå på de 28 grader, så man kunne nemt stå i shorts. Kommer man som bleg dansker, er det dog en ide at tage en lycra eller t-shirt på.
Alle spots vi besøgte var super begyndervenlige, med et lavvandsområde der kunne have et godt antal nybegyndere stående. Der var på de fleste spots fralandsvind, men et par af dem bød også på påland. Anyway, endte man på dybt vand, kom der hurtigt en båd til undsætning.
Vinden var der hver dag. Dog skulle man stå tidligt op for at få vind over de 8 m/s. Vi stod primært med 11-12 m2. Vinden kan variere meget – sidste år stod de næsten kun med 7-8 m2 hele ugen. Så tag hele serien med!

Lidt lir fra et af de spots vi besøgte

Vi var også se heldige at se vilde delefiner! Her tager man selvfølgelig en “delfie”

{"video":"https://vimeo.com/144269787","width":"768","height":"432"}

Her er en lille film fra en dag på Rødehavet.

Alt i alt en fantastisk tur – Lynæs Surfcenter er ihvertfald på igen næste efterår! Vi håber selvfølgelig, at være lidt mere talstærke fra dansk side 😉

Se flere billeder og vent i spænding på annoncering af næste års tur på:https://www.facebook.com/surfcenterdk/

Related Articles

Responses