Kiteferie i terrorens skygge

Vi skulle rejse fredag d. 13. Bare det ville få de første overtroiske til at finde et andet tidspunkt at holde ferie på. Rejseselskabet hed Detur (detour) hvilket heller ikke lød som det mest troværdige navn for et rejseselskab. Destinationen Egypten hvor et Russisk fly var styrtet ned 14 dage forinden, angiveligt som led i en terror handling og endelig var der i diverse medier opdateringer om tragedien i Frankrig. Alligevel sidder jeg nu her 2 dage efter at vi er kommet hjem, og tænker tilbage på en fantastisk ferie hvor der blev tid til både kitesurfing og hygge med familien.

Rejsen var egentlig booket blot med familien i tankerne, men da min gode ven Per Rasmussen (Per400) og hans kæreste også gik med tanker om en tur til noget varmt vand at sejle i, blev vi enige om, at sådan en tur godt kunne lade sig gøre at kombinere. Og det kunne det.

Da vi ankom til hotellet, kunne vi godt se at der var noget lidt mærkeligt over det. Der var simpelthen ingen mennesker. De russiske rejsebureauer havde kaldt deres gæster hjem, og vi havde derfor hotellet nærmest kun for vi få danskere der havde trodset terrorens skygge. På en måde var det lidt uhyggeligt og spøgelsesagtigt at være så få mennesker på et kæmpe hotelressort, men også lidt rart at have en hel buffet for sig selv og alle de solstole man ville ligge i. Endelig slap man også for den lidt belastende russiske turist til at fylde i baren. Men der var også en anden alvor. Det blev virkelig tydeliggjort hvor meget en sådan handling kan ramme og lamme et land, der lever af turisme i så høj en grad.
Så det var tydeligt at de egyptere vi mødte gjorde sig stor umage med at vi følte os velkomne. Både de ansatte på hotellet men især også butiks indehavere som havde mistet en stor kundegruppe fra den ene uge til den anden.

Derfor følte man sig ekstra velkommen ligegyldig hvor vi tog hen. Meen det var nu ikke så mange steder vi tog hen 😉 Ferien var som sagt en kombination af kiteferie og familieferie. Og det var også det eneste vi lavede. Enten tog vi en taxa til 7bf kitehouse i SomaBay for at surfe, eller også var der action i hotellets vandland, som vi også nærmest havde for os selv.

Kiteforholdene i Soma Bay er fralandsvind og helt fladt vand. Der er lavvandet de første 50 meter og herefter 4-5 meter dybt. Vandet er azur blåt og man kan se korallerne flere meter nede. Både jeg og Per er blevet bidt af hydrofoil trenden og til dette kunne forholdene næsten ikke være bedre. Den første session var episk og måske den bedste session jeg har haft på foil nogensinde. Det blæste ca. 5-6 ms hvilket gjorde at det kun var os på hydrofoil der kunne sejle (det i sig selv var jo fedt) men vinden var helt stabil og vi kunne virkelig fyre den af i høj hastighed og fuld kontrol. Skønt! De næste par dage var der noget mere vind men også lidt mere gusty. Men stadig fedt. I hertilfald så fedt, at der var smil op til begge ører og masser af overskud til familien efter at man havde fået sit surf-fix.

Men det var heldigvis var det ikke kun mig i familien der gerne ville have et surf-fix. Min 6 årige søn er også blevet bidt af en gal surfer. Det siger til gengæld hans tvillingebror lige så lidt som ingenting. Men fedt at bare en af knægtene gider at lege med 😉

På denne her ferie fik han rigtig godt styr på trainerkiten og har også en ok board feeling. Vi har fået sejlet lidt sammen hvor han står mellem mine ben, men jeg tør stadig ikke lade ham kombinere det hele, så det er ham selv der både styrer board og kite. Hvor gammel man skal være før man er klar tror jeg ikke man kan sige et bestemt årstal på, men der skal være en mental modenhed som jeg ikke synes han helt har endnu. Men det skal nok komme og han stor nyder det. Og så gør jeg det også 😉

Og når man har det godt, så går tiden hurtigt. Vi var kun afsted en uge, men det var fedt at få et break fra hverdagen og lige få sejlet det sidste ud af kroppen inden man skal hjem til en sikkert lang og kold vinter. Hvor næste kiteferie skal gå til ved jeg ikke endnu, men Egypten kunne det sagtens blive til igen igen.

SES!
Lander

Related Articles

Responses