Kitefoil GoldCup Italy

Så er vi tilbage i Danmark efter en fantastisk uge på Hang Loose Beach ved Gizzeria i Italien. Intet mindre end 19 sejladser fik vi sejlet i helt suveræne forhold, der bød på 27 graders varmt vand og 30 grader i luften. Stabil vind til kitestørrelser fra 11-15 kvm.
Her et lille tilbageblik på stævnet.

Jeg mødtes med James i Århus hvorefter vi sammen kørte til Hamborg og herefter en flyvetur til sydens sol og varme. 10 minutter efter vi var ankommet til Hang Loose Beach var vi på vandet med 12 kvm. kite i boardshorts. Skøøøønt 😉
Og det var ikke kun forholdene på vandet der var skønne. Stranden vrimlede med silikone babser og små bikinier. Der var høj musik i baren, og det var tydeligt at det her var lige så meget en party beach som en af Europas bedste kite destinationer. Vi faldt hurtigt i snak med nogle af de andre deltagere i konkurrencen der havde været der nogle dage i forvejen. Nogle sov i campere, andre i telt og sågar også nogle bare i en sovepose på stranden. Vi var dog begge enige om, at det var vi blevet for gamle til og nød et hotelværelse med aircon og morgenbuffet.
Det var en spændt atmosfære i timerne op til første sejlads. Mange havde travlt med at fin-tune de sidste finesser på udstyret fra alt til bridles til vandslibning.

Både James og jeg var ved lodtrækning kommet i Yellow Fleet, hvilket desværre var en langt hårdere fleet en Blue. Det gjorde udgangspunktet for at komme med i Gold Fleet (den bedste halvdel) noget svære. At vi så samtidig lavede en masse åndsvage fejl gjorde det ikke bedre for os selv. Feks. stod jeg stadig på stranden med kludder-mudder i mine bridles da den første start gik, missede timing på uret i en anden start og havde en deffekt jeg fik rettet alt for sent op på, tabte dragen i vandet hvilket alt sammen mundede ud i, at jeg måtte finde mig selv langt nede af resultatlisten og endte dermed i Silver (nr. 25-50). James havde også en masse uheld. Nogle var selvforskyldt og andre var uundgåelige sammenstød med konkurrenter. Heldigvis kom han netop i den bedste halvdel (nr. 1-25) og var dermed i Gold.

I Gold Fleet fik James virkelig sig sag for. Trods rigtig god fart og upwind angle er det bare svært at manøvrere i et felt blandt verdens bedste sejlere der sejler så tæt, at det nærmest er ubehageligt. Laver man blot en enkelt fejl er man hurtigt 6-8 placeringer længere nede. Derfor var det rigtig flot at han sluttede på en samlet 18. plads.
Jeg selv havde noget mere overskud i Silver Fleet. Jeg startede ellers med at udgå første sejlads og tænkte “åh nej, stopper den her stime af uheld aldrig”, og det gjorde den så heldigvis. For lavede derefter nærmest ingen fejl, og kunne efter 9 første pladser i streg konkludere at jeg havde vundet Silver Fleet. Dermed endte jeg på en samlet 25. plads.
Den helt store overraskelse på udstyrs siden var helt klart FLYSURFER, som uden det helt store internationale team alligevel formåede at få 2 sejlere i top10 – vel og mærke på standard udstyr.

Alt i alt en mega fed oplevelse i helt fantastiske forhold. Vi håber at vi til næste år kan blive endnu flere til at vise de danske farver i Gold Cuppen.
SES på vandet 😉
Lander

Related Articles

Responses