Lagoa do Uruau

Uruau

I efteråret gik turen til Brasilien efter sidste års succes. Tidligt af sted fredag morgen inden efterårsferien til Billund Lufthavn, hvor bagagen blev checket igennem via vores mellemlanding i Frankfurt hele vejen til Fortaleza. Flyet fra Frankfurt til Fortaleza virkede til nærmest kun at være kitere. Super let rejse. Vi havde booket ind på Pousada Vida Boa i Uruau, og arrangeret at vi blev hentet i lufthavnen i Pick-Up. Vi ankom fredag aften og var på vandet lørdag morgen.Jeg brugte den første uges tid på at vænne mig til at sejle med boots. Inden afgang nåede jeg lige præcis at få North Vegas 2015 med i bagagen og den nye North Gambler 2015. Det blev alt sammen testet flittigt!

Lagunen var helt magen til sidste år og vinden også meget lig. Vinden bød de fleste dage på vind til 12’eren. 9’eren blev jævnligt luftet og 7’eren fik en enkelt tur på vandet i løbet af de 3 uger vi var i Uruau.
Nightshoot:

Der kan hurtigt blive crowded i lagunen, men stemningen blandt kiterne her er super afslappet og cool, så der bliver givet plads, også kan man snildt få plads til sine tricks. Der var kiteforbud i lagunen hver søndag, hvor Brasilienerne fester ved og bader i lagunen.

Vindretning skifter fra næsten sideshore om morgenen til næsten onshore om eftermiddagen. Højretricks fungerer bedst om formiddagen med sideshore vind. Venstretricks spiller bedst om eftermiddagen og især om aftenen ved ”Golden Hour” når solen går ned.

Jeg fik grabbet lidt hist og her, super fedt til afveksling og når det rigtig spiller når man passet bagefter.

I år prøvede vi at tage en dagstur ned af kysten til et spot kaldet Parajuru. Spottet er et floddeltaområde i havet med en masse sandbanker man kan sejle bag. Der kan både findes fladt vand og kickers fra det flade ud i havet her. Der var generelt meget lavt selv ved højvande og meget strøm. Det er ikke vær at besøge som freestylespot, men der er god plads og forskellige forhold hvilket er fedt til freerideren. Vi downwindede hjemover på bølgeboards, men måtte stoppe halvvejs da vinden droppede. Heldigvis havde vi følge af en buggy.

Sponseret og støttet af:
North Kiteboarding – ION – WestWind Bork Havn

Related Articles

Responses