Påskeferie

Aprilsnar ?- det var i hvert fald 6 dage i streg med vind hver eneste dag, sidder her og det er arbejdsdag igen i morgen – men skøn påskeferie “med det hele” denne gang.
Har billeder fra to dage deroppe, MEGET forskellige.
Onsdag var det påskeferie efter arbejde, tog lidt tidligere fri, og kørte op til Emmedsbo hvor vi blev et par stykker, i 4,5 til 5m2 vind.
Lørdag ved Gjerrild Nordstrand, Sander var ude da jeg kom, og tog selv ud på hydrofoil i de mest fantastiske bølger der kom senere på dagen, og endte på waveboard da vinden tog til.
Har en stribe billeder af alle 4 sessions:
Klik på billeder for at se i stor
1 april ved Emmedsbo, på vej ud med en godt poweret 5m2.

WOW der var fede bølger, og sol, og vind – svært at forlange ret meget mere !

Sejlede op til molen og checkede, men bølgerne var ikke så store igen der oppe – så tog turen helt ned til Emmedsbo Breaket, der leverede max i dag, på trods af vinden rev mange af bølgerne i stykker – for de store kom ind stadig.
Kunne så ride bølger hele turen derned 🙂

Omkring de hvide huse kom de flotteste længste bølger i dag – skønne.

Der var dejligt meget vand i dem i dag.

Peer og Brian og Thomas havde været ude et stykke tid, og kørte så.Pete Speed havde vist været kort forbi tror jeg ?Jakob var der hele tiden – og endelig kom Ole ud til oset sted omkring 19:30 og frem først, respekt for at tage udmenman kunne jo sejle til 20!
Jakob er ude bagest her, hvor jeg har fundet og redet et set ind c”,)

Min 5er var poweret i den øvre ende, men luksus.

Lidt længere oppe mod molen var bølgerne noget mindre, men man kunne være heldig som her, at fange en helt clean forside.

SIKKE en måde at starte ferien på – det bliver ikke bedre !

Lange store bølger der ruller ind, verdens bedste legeplads, læg mærke til mit “spor” efter bottom turn – cutbacks hele vejen opad/udad, det er virkelig mange lange ridt man får der.

Bølgerne var betydeligt større nede ved Emmedsbo Revlen, næsten det dobbelte af hvad der sås oppe mod molen.
Her får jeg de to største sets denne eftermiddag/aften, VILDT:

Der mangler intet i hverken størrelse eller stejlhed – dejligt at ha’ de forhold “hjemme” på Djursland kuntre kvarters kørsel hjemmefra.
Har aldrig set større bølger der (dog set renere), så de af os der kom helt ned til det gamle træ, oplevede disse (tror det var Thomas og Jakob og jeg der kom derned).

En smuk solnedgang tak for i aften 🙂

Solen er gået ned, og vi tager nu hen på isbaren/grillen og går amok i gode sager som Kebabmix og andet guf.

Det var EEN af de dage man husker !!!

—————————————————-
Så var der et par dage mere, torsdag og fredag og lørdag og søndag og mandagogsåmed vind og surf, herligt.Lørdag den 4/4 ved Gjerrild Nordstrand,har jeg et par billeder fra:

Da jeg ankommer ved 14 tiden, er Sander ude med en 12m2, og blæser afsted derude. Vinden er NNV så skrå fra venstre helt ok.

Han laver nogle seje spring ogrotationier – cool !!!

Manskal altid vise overskud 😉

Fantastisk vejr, ved dette spotvi er mange der synes er det FLOTTESTE spot af alle !

Sander giver den gas derude, fedt !

Hvis ikke vandet var så mega koldt endnu, skulle man tro det var en sommerdag, godt sejlet Sander, respekt;-)

Der var nu kun 6m/s, og bølgerne VOKSEDE voldsomt efterhånden.
Det var lige præcis det jeg havde håbet på, men kun kunnet drømme om – ikke for meget vind, og voksende swell 🙂
Så fat i min “Flyer” og skal ud og flyve.

Sander (og hans far Thomas) skulle køre inden jeg nåede ud, men hyggeligt at der var nogen.
Hopper ud med en 9m2.

Når vinden er i Nordlig retning, og solen i Sydlig – får vand og bølger den her helt ekstremt eksotiske farve – det ER bare for vildt, både at sejle i, og især se på med kitecams.

Sony ActionCam, og jeg får min drøm om at ride bølger på hydrofoil opfyldt – aheeem, jeg prøver i hvert fald at blive god til det, skal vi ikke nøjes med at sige det sådan.Vidunderlige sets der kom ind nu, de voksede og voksede og på et tidspunkt hvor jeg var sejlet hen til Bønnerup og tilbage igen, kunne jeg høre “brølet” fra bølgerne der brød tungt på revlerne, da jeg sejlede tilbage, fordi de bogstaveligtkom væltende ind dobbelt størrelse nu- skønt.

Rene dejlige swells !

Kom manlængere ind, skulle man være 100 på at man blev foilende mens man carver, for ikke at gå på grund – det i sig selv er jo en udfordring c”,)

Flotte linier – det er lidt som surf, de er meget renere og flottere i let vind.

ALT skal prøves, begge veje frem og tilbage c”,)

Som skrevet før, der er to ting der er svære i bølger – for det første at lære at holde højden korrekt hele tiden så ingen ventilation og ingen kant der fanger, det andet er den power og dermed fart swells giver, de kan virkelig rykke rundt med een på både den gode måde og osse den lidt mere træls måde, her får jeg fuld fart ned af een på vej rundt;-)

Og når det så kikser, med fart på, ja såååeee, joeee, tjaeee – så er det knapt så kønt at se på 🙁

Op på hesten igen og finde den næste bølge…

Spændende hvor skarpt man kan dreje uden at kikse ?

Men frem for alt VIDUNDERLIGT at hydrofoile i bølger, på en helt anden måde end på bølgeboard – begge er toppen bare to forskellige ting.

———————————–

Senere på eftermiddagen tog vinden til, og bølgerne var fortsat opad i størrelse – så nu tog jeg mit waveboard i stedet.

Kææææææft hvor fedt at det virker nu !

Stejle fede bølger.

Og nede mod Bettinavej inde under land, er de fint stejle, selvom ikke så store.

Og ude på revlen max’er størrelsen, skønt !

Langt nede, næsten ved Troldhøjen, er vinden mere lige på og der kommer en krydsbølge jeg kan ramme den anden vej – SÅ har man fået det med, i det fantastiske vejr og lys der næsten altid er ved Gjerrild Nordstrand.

Et sidste set ude på revlen dernede – yihaaa 😉

Stopper ved 19 tiden, hvad søren er det, skulle den ikke være ude på vandet ???

Så er det slut, en ekstraordinær go’ dag med både i pose og sæk, manglede bare selskabet (Annette, du skulle ha’ været der til sidst)

Det er ikke nogen joke, at vejret ER altid godt ved Gjerrild Nordstrand.For det spot bruges jo når vinden i i NV eller NNV, og det er bagsidevejr, hvilket er høj sol faktisk altid 😉
Efter denne lørdag kom der så en søndag med 8-9m/s og en mandag med hydrofoil vind, så svært ikke at være glad – OG ha’ nået at være sammen med familien og andre de forskellige dage osse – god påske !

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses