Paddelsurf Europchampionship

Jeg blev inviteret til at fare ner på EM bølgesurfing på Azorerne som dommer for Sverige . Så fik jeg mulighed , så var der ingen tvivl , bare bede om fravær fra arbejdet og bestille en billet til Azorerne .Så jeg var så glad for at Joao, der arbejdede på Westwind i Klitmøller sidste år kommer fra øerne , så jeg kunne spørge ham nogle råd om våddragt tykkelse og Boardstørrelse . Og set i bakspejlet er jeg virkelig glad for det er rigtigt varmt i vand.Ville flyve direkte fra København til Ponta Delgada er hovedstad i San Miguel. Men netop når jeg ankommer til Kastrup kl 14, får jeg en besked om, at mit fly blev aflyst . Men heldigvis havde jeg planlagt et møde med Max fra RRD i Danmark, og han har et øje på lufthavnen, så vi kiggede op, hvad der skete , og jeg fik et værelse på Hilton . Plus jeg emailet til SATA og sagde, at jeg må være nede på fredag, når vi havde et møde og uddanelse der ved 15 .Så i stedet for at sidde på et fly for et par timer, så tog Max med mig til Dragør og serveret kaffe. Plus jeg formåede at få mig en våddragt fra næste år. Kan være en af de mest iøjnefaldende dräktern . Plus en til min kæreste på en gang. 😉

På vej tilbage til Hilton fik jeg en mail fra SATA , der sagde, at de havde bookede mig på et fly den næste dag på 08.30 med ankomst 14.35 … Kan være en smule stram , men det er nok 😉
Faktisk vil jeg komme ind i domme møde 15:05 , når alle er der , tænkte jeg. Men for mig, så Marokko , Ungarn og Portugals dommere. Godt det var ikke bare mig, der var forsinket.Vi fik en virkelig heftig møde. Og jeg var lidt overrasket over en masse ting . Blandt andet en god manøvrer , der kan give en masse mere credit end flere indbyrdes forbundne middelmådige manøvrer.Jeg håber, at jeg kan overføre alt dette til Danmark og dansk surfing for så kan vi formentlig hæve niveauet for mange surfere i Danmark. Så kom chokket , at vi ville dømme Bodyboard også. Shit , jeg altid anset det en smule underligt sportsgrene ….Lørdag stod vi tidligt op og kørde bort 20 minutter fra vores hotel i San Miguel og surfet i Vila Franco do Campo i havnen. Da vi fik der , så det var en smule , men hvad der godt bølge . Men vi besluttede at det var bedst at hoppe i, før vi ville være tilbage på hotellet .Man kan sige, at det var lidt ligesom Fakir . Sten overalt, en mole , men det fungerede godt i alle tilfælde. Da vi kom ud i brytet så det viste sig , at det var meget større, end vi troede. Og det er virkelig bare voksede sig større og større . Vi var kun 3 stykker i vandet i næsten 1 time før Ungarns hold dukkede op og sprang i vandet .

10.30 var visningen af podiet , computere at score og meget mere. Siden den tid, til indvielsen . Vi gik i en parade med os først og alle hold efter det.Danmark linet op med én person stærkt team bestående af Chris Hartkopp. Det er bedre end ingen, men da Ungarn kommer med et team på 9 personer , der ikke selv er placeret ved havet , og det skal være meget tankevækkende. Især når både Danmark og Ungarn blev medlemmer på 1- ugers intervaller . Nu var slaget om Skandinavien mellem Norge og Sverige kun.

Pige til venstre er kun 15 år men er ranked 1 i Europa og 6 i verlden på bodyboard.

Chris

Ungern
Et hold består af mindst 4 i Open, 2 kvinder , 1 Senior herre 28 + , 35 + 1 master , 2 longboard , bodyboard 2 mænd , 1 Bodyboard dame. Da enhver to dommere normalt har til at betale en bøde på € 150 per dommer. Plus, mange hold havde fysiloger , team manger , assisterende team manger , Coach bringer. Jeg tællde 24 stykker fra Spanien og 23 i den franske hold. Sverige havde 10 surfere med 2 coacher og 2 dommere . Norge havde 11 surfere og en manger og to dommere med. Dette års EM bestod af 14 forskellige lande. Manglende Holland og Schweiz i særdeleshed.Efter åbningsceremonien var det turen hjem og ud og se surf igen. Vi kørte rundt for længe, og selvfølgelig endte vi på den første spotet som sædvanlig. Først fandt vi en strand uden mennesker , men så kom vi til den konklusion, at der var noget galt. Og det var det så det var kun for svømmere indtil 18:30 , så det sucks . Var en perfekt højer. Så vi kørte til den anden side og møde op med Tysklands landshold . Først fik de at vide , var, at der var masser af lokals ud og var aggressiv i lineup , men fy , vi giver aldrig op . Som vi padlede ud og havde en rigtig god tur i de dobbelte høje bølger .
Derefter hjem for at spise med alle de i domme holdet og en gang i sengen og for første surf dag.Så kom søndag. Jeg er rigtigt nervøs. Vi kør til stranden ved 07:05 og få vores podier , hvor vi vil tilbringe dagen . Viser sig, at jeg endte på podiet 3 første dagen , hvor der vil være bodyboard og longboard . Shit ikke bodyboard var min tanke. Viste sig, at jeg havde en tidsplan, der bestod af 2 gange 20 minutter i dommarbåset derefter 20 min fri hele dagen indtil ved 18 .Hvordan det startede. Longboard var helt så let at passere to til næste runde . De, der kombineret moderne med klassiske longboard var dem, der ville blive fremsendt i henhold til kriterierne . Så blev et par heats med longboard . Så efter frokost kom Bodyboard . Men hvad en lettelse når det kom i gang , det var absolut ikke noget problem. Det var nemt at se forskellen i alle deres manøvrer E- rollo , Air -rollo og backflips . Kan i sig selv har noget at gøre med, at jeg har dømt en masse snowboarding og skiløb, der sandsynligvis hjalp mig med dette. Derefter var jeg især imponeret over, at de kører op over en 2 meter bølge og hoppe ind i en back- flip og kom ner flad på maven efter . Er faktisk syge imponeret af . Plus det har tilsyneladende en masse penge i dette for de bedste.
Vi kørde hjem omkring 18:30 efter en after competion øl. Efter lidt mad så kaldte sengen.Så kom mandag. Podium 2 igen i dag. Shortboard på programmet i dag . Nemt troede jeg den gang. Viste sig det var det sværeste hidtil.Massa forskellige kriterier , meget rail til rail relateret , finner i luften, airs , og meget mere …. Samme tidsplan som i går 2 gange 20 min derefter en pause. Lange dage var det.Så fortsatte hele ugen i de samme ting. Kørsel fra hotellet kl 07:30 tilbage på 18.30/20 . Spise derefter i sengen. Tilbage til stranden.En væsentlig forskel mellem de nordiske lande og de fleste andre lande er, at alle andre lande har holder flere konkurrencer .

Lidt bilder fra konkurrancen:

Portugiska dommerne har konkurrencer hver uge fra maj til slutningen af oktober, det samme med Spanien. Julien fra Frankrig haft et år “off” i år, og da han kun havde 10 løb i år . Lille forskel fra Skandinavien. Hvis jeg skulle bedømme alle konkurrencer i Skandinavien, jeg måske i 6-8 konkurrencer og sandsynligvis ikke mere end højst to longboard og ingen boadyboard contest lige nu.Total of the Week :Massa timer som dommer.Massa timer som spotter .Massa oplevelse, som jeg håber kan bringe tilbage svensk og dansk surfing.Massa nye venner .En masse surf .Set en ø jeg defentivt vil komme tilbage til og kan godt anbefalle for alle.Lidt skuffet med deltagelse af danske surfere.Og frem for alt , skud Sverige Norge igen! Med andre ord , er Sverige det bedste i Skandinavien igen.Fremtiden så?Forhåbentlig vil jeg være i stand til at uddanne dommer i Danmark i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbundet allerede denne vinter. Og der kan være nødvendige , hvis vi skal hæve niveauet for konkurrencer i Danmark.Vi har talt om at have en gemnsamt dommer arrangement med Sverige og Norge, hvor alle de nordiske lande har brug for at stige.Håber, at Danmark kan få et hold sammen til Junior EM i 2014. Og en fuld hold til EM 2015. Og viseNorge til Danmark er bedre end dem.Er inviterad til Portugal og at dømme flere konkurrencer næste år. Og jeg vil sandsynligvis gøre .

Related Articles

Responses