Kitesurfing – Camping – Eventyr – Sydfynske Øhav

Surfer Arkiv

Kitesurfeventyr Sydfynske Øhav:
Koncept
Vi vil kitesurfe fra ø til ø i det Sydfynske Øhav og undervejs campere i hængekøjer og tarps. Turen vil være “unsupported”, og vi vil benytte en speciel pulk.
Formål
Ved at kombinere kitesurfing og camping, kan vi gennemføre længere ruter og dermed få flere eventyre langs de dejlige danske kyster.
Vi vil også gerne tjene til inspiration til andre kitesurfere, netop for at få øjnene op for denne slags eventyr.
Desuden skal vi også teste en speciel designet pulk til turen.
Speciel designet pulk
For at kunne gennemføre turen, har det været nødvendig at special designe en glasfiber pulk.
Den spændes efter et board, og dermed har vi mulighed for at medbringe alt vores nødvendige udstyr og proviant. Det gør det muligt at gennemføre en længere tur uden support.
Pulken har Uffe designet og lavet hjemme på værkstedet.

Følg os på Facebook
Kitesurf Ekspedition Syd Fynske Øhav
https://www.facebook.com/groups/165713797509159/

Kitesurfeventyr
Det er ikke nødvendigt at rejse over på den anden side af Jorden for at komme på eventyr. Vi vil bruge vores erfaring med kitesurfing til at komme ud på et eventyr lige i vores baghave – dvs langs de danske kyster.

Vi er tit ude og kitesurfer sammen, og ofte ender vi med at blive på stranden og lave bål og campere. Det var nok det som gjorde, at vi over et par flasker special øl ved bålet kom til at tale om det ideelle med at kombinere de to elementer – at kite og campere – og på den måde gennemføre længere ture.
Kitesurfing
Det med at bruge vindens kraft fascinere os meget, og derfor har det været ganske naturligt for os at starte på at kitesurfe – som giver en tæt og fantastisk kontakt med vindelementet.
Kitesurfing er den moderne måde at være viking på 🙂
Camping
Der er nogle der foretrækker 5-stjernersovernatninger, mens andre vil have 2000-stjernesovernatninger. Vi falder i den sidste gruppe – for os er overnatning under åbne himmel den største luksus.
Vi har mange overnatninger sammen ude i naturen, hvor vi ofte benytter shelters, telt eller hængekøjer med tarp. Vi campere midst en gang om måneden sammen året rundt.
De danske kyster
Det bedste natur vi har i Danmark, efter vores opfattelse, er de danske kyster. Vi har valgt, at mini-ekspeditionen skal foregå i det Sydfynske Øhav, netop fordi der er mange skønne kystlinier og dejlig natur som vi elsker.
Rent praktisk giver øhavet os også et hav af muligheder for at komme fra ø til ø på kryds og tværs alt efter vindretning. Ligeledes vil vi også opnå bedre beskyttelse imellem øerne og ikke risikere at drive ud til det store åbne hav
Vi begge har også familiært tilknytning til den Sydfynske, Uffes far kommer fra Lyø, og Bjørns forældre havde sejlbåd ved Fjællebroen igennem mange år. Vi kender rigtig godt til øhavet og elsker det.
Grundet de mange forhold, var det Sydfynske Øhav det oplagte sted for os at vælge.
Ruten

Vi vil blive sat af ved kysten omkring Bøjden ved Horneland alt efter vindretningen. Vi vil forinden afvente et vindvindue med vesten vind over nogle dag hvis muligt.
Fra Bøjden vil vi stikke mod Lyø og campere der. Næste dag vil vi så forsætte mod Avernakø eller Ærø alt efter vejrforhold. Vi vil da stikke mod Drejø eller Skarø. Ruten er ikke 100% fasttømmeret, men det centrale for os er at kite rundt imellem øerne og campere undervejs i hængekøjer og tarps. Det bliver vinden der bestemmer, hvad er muligt. Så der kan være dage uden eller med for meget vind, og hvor vi ikke kan komme ud og kite.
Vi vil slutte af i Svendborgsund, og forhåbentlig vil vores koner afhente os.
Kitepulken
Selve designet af pulken gør at alt udstyr vil ligge helt vandtæt nede i den. Lukkesystemet er som man kender det fra kajakker.
Vi skal teste pulken:

Opnå brugererfaringer med den på længere tur.
Hvor meget “drag” giver pulken på slæb?
Hvor skarp på vinden kan man gå op med den på slæb?
Er størrelsen god nok, er der nok plads?
Er der noget er skal ændres?

Team
Uffe Krabbe (42år)
Sønderjyde, familiefar, arbejder til hverdag som opsynsmand og færgemand på Fænø Gods. Er uddannet styrmand og har sejlet på alverdens have.

Har 8+ års kitesurfing erfaring.
Tidl. kiteinstruktør.
Kitespecialist i buggy, land- og mountainboard.

Har stor passion for naturen og brugt hele livet på vandet – både fritiden og professionelt. Meget tid går med at komme ud og kitesurfe, foruden at campere, sove i hængekøje eller shelters og lave mad over bål.
Bjørn Lindhardt Wils (40 år)
Fynbo, familiefar, selvstændig og uddannet fra CBS, Cand Merc (MIB). Har tidligere arbejdet som sælger inden for IT-branchen.

Krydset Indlandsisen på langs, snowkitet 2.250 km i 2016.
Krydset gletsjer i Patagonien 2016 igennem 21 dage.
Multikite erfaring: kitesurfing, paragliding, snowkiting, faldsskærm, kitebuggy, mv.

Det meste af tiden går med at være på jagt efter eventyr, og elsker at søge udfordringer i Moder Natur. Har et hav af ture, ekspeditioner, rejser bag sig med alt fra vandre, ski til kano.

Related Articles

Responses