Rejsebeskrivelse: Sal, Kap Verde

{"file":"/","place":"user:631"}Verdesklasse bølger, freestyle tricks og hydrofoiling i tyrkisblåt vand med havskilpader og flyvefisk
Freestyle er min foretrukne disciplin og jeg deltager også i A-rækken på freestyle DM kitetouren, men på denne tur var fokus et andet sted. Vores to drenge på 2 og 4 skulle med, der skulle være varmt, og så skulle der være god vindsikkerhed. De sidste mange år har vi valgt at ligge vores udlandsrejser i de kolde måneder, da vi elsker den Danske sommer, som har budt på mange gode surf oplevelser. Fra nogle bekende hørte vi om Sal, som er en af de kapverdianske øer, beliggende 500 km ud for Afrikas vestkyst omkring Senegal. Det er mest en wavedestination, men da jeg godt kan li’ at sejle freestyle i bølger, og da jeg gerne ville lære at sejle i bølger, havde vi hurtigt booket billetter til uge 7 og 8, hvor der også var andre danske familier afsted.
I denne rejsebeskrivelse vil jeg mest tage udgangspunkt i oplevelserne jeg havde på vandet på de forskellige spots. Sal’s historie, kultur og seværdigheder kan man selv læse sig til på nettet.
Her er et kort over sydøen så I kan følge med i hvilke spots billederne er taget på. Vi boede i Santa Maria, som er en hyggelig by med masser af lokale folk, hyggelige cafeer og spisesteder.

Vi starter med Kitebeach, som er det mest populære kitespot, hvor der ligger en kitestation, med mulighed for skygge, mad og drikke.
Når man skal ud til de forskellige spots på sydøen, prejer man en pickup eller en almindelig taxa på gaden og stikker dem 5€, super nemt og hurtigt. Man kan også leje en bil, hvis man gerne selv vil køre rundt og måske se de andre dele af øen.
Transport af gear og unger. Ved kitestationen har de en legeplads med læhegn lavet af gamle surfbrædder super familievenligt.

Kitebeach kan godt blive crowdet, især ved kitestationen, men der er muligt at søge mere nordpå for at få mere plads.
Her fornemmer man, hvor mange der er på spottet på en helt alminelig dag.

Stine på vej i vandet. Sommerdragt, shorty, boardshort og lycra er nok i varmen, så man kan roligt lade den tykke dragt blive hjemme.

lkm

Related Articles

Responses