Snowkite sæsongen er igang

I weekenden fra den 30. november til 2. december var der sæsongåbning på Haugastøl. Det var rigtig nok en sløj vindudsigt, men vi var aligevel 30-40 stykker som tog turen op til Haugastøl for at være med til sæsongåbningen af hotellet.
For dem af jer som ikke kender Haugastøl, – så er det et af verdens bedste snowkite steder. Her kommer der folk fra hele verdenen for at kite om vinteren, og Haugastøl Turistsenter er for de fleste centrum for det hele. Haugastøl Turistsenter (hotellet) ejes og drives af familien Kaupang som er en super hyggelig familie der virkelig har gjort meget for hele snowkite miljøet (mange kender måske først og fremmst Bjørn Kaupang). Hele stemningen på Haugastøl er super god og næsten familliær. De allerfleste som er heroppe er kitere, og man bliver lynhurdigt godt kendt med andre heroppe hvis man ikke allerede kender dem fra før.
Nå men tilbage til turen. Fredag aften ankom jeg haugastøl i -22 grader, og det var jo rimeligt koldt, – for da jeg satte mig ind i bilen hjemme hvor jeg bor var der +1. Fredag aften var der hygge, med lidt pils og pizza – og man fik hilst på nogle gamle og nye venner. Vejrudsigten var som nævnt lidt sløj for lørdan, men ud overaftenen ændrede det sig til at skulle blive 7-8 ms, så humøret kom hurdigt på top.
Lørdag morgen blev det til lidt hurdig morgenmad, og smøre madpakke, så gik turen op til Skiftesjøen som ligger oppe ved Dyranut. Jeg var blandt de første til at være på plads, og det var et helt fantastisk tur op. Skiftesjøen og Dyranut ligger ca 25 minutter fra Haugastøl, og turen derop er helt fantastisk med masse fint at se på. Ved ankomst til Skiftesjøen var der -22 grader, og der var 5-6 ms med vind. Virkelig en perfekt start på sæsongen (måske lige koldt nok, men ok).
De frste 3-4 timer var der virkelig perfekte forhold, og efterhånden kom der flere op fra både Oslo og andre steder. Desværre faldt vinden omkring kl 14.00 man da var jeg også tilfreds med dagen.
En af de ting som virkelig kommer frem her i begyndelsen af vinteren er den fantastiske natur som er oppe på fjellet. Lyset er helt utroligt, og man får virkelig lyst til at bare sidde og se på “spillet” i farver lys og kontraster.
Senere på aftenen var der Norgespremiære på snowkitefilmen “Another way”. Det er hyggeligt at være sammen med andre kitere når man kan sidde og drikke pils og se kitefilm. Jeg syntes rigtignok ikke at filmen var den bedste jeg havde set, men respekt for ham fyren som har lavet den. Efter at filmen var vist, hyggede vi os med snak, spil og afslapning.
Søndag var der desværre ikke meget vind, så for min del blev det mest at tage lidt billeder og køre lidt rundt på fjellet. Jeg var så superuheldig at jeg knækkede en tand, så ivern efter at kite eller alternativt stå lidt på ski/snowboard var ikke så stor som den burde have været.
Jeg ved at der er flere fra DK som skal op og fejre nytår, – og i kan gælde jer for der er virkeligt lækkert heroppe nu. Der er også flere som skal op på den anden side af nytår, – til bl.a Haugastøl Speedchallange.
Dette var bare en lille “stemningsrapport”, da jeg fortsat er helt oppe “og ringe” efter at sæsongen er igang 🙂

Related Articles

Responses