Stævnerapport Kitetour Farø

Sidste weekend d.22-23 august var datoen for den 3. afdeling af Kitetouren. Lørdag så dog lidt tvivlsom ud med hensyn til vindprognoserne, derfor valgte vi at satse på søndag, som så lovende ud. Vejrguderne har været med Kitetouren i år, og søndag var ingen undtagelse. Kort efter ankomst på Farø spottet tog vinden til, og de første kitere var på vandet. Farø er kendt for pandekage fladt vand, som de fleste deltagere drømmer om. Stævnet blev derfor sejlet på siden med fralandsvind, i helt perfekte forhold.

Rasmus Salomon briefede dagens deltagere, med Farø broen i baggrunden.

Til dette stævne blev det besluttet at sejle alle sejladser på samme bane, så alle kunne følge med i begivenhederne om man sejlede A, B eller Q.

B-rækken blev til dette stævne “slået sammen” med Q rækken, således at de to piger Nanna og Stine sejlede en indbyrdes sejlads, og herefter sejlede videre i B-rækken.
Nedenfor ses Stine i et stort S-bend

Det flade vand var til stor fornøjelse for alle, da det skabte perfekte rammer for et freestyle stævne. Fra start af blev der sejlet med store kites, da det blæste 6-8 m/s, senere tog vinden til og der blev sejlet med både små og mellem kites.
I B-rækken blev der givet rigtig god gas og der blev sejlet nogle flotte heats.

Der blev som noget helt nyt holdt en pause mellem single og double elimineringen, hvor et fælles race blev sejlet. Til stor morskab for de faste “freestylere” kunne kapsejlads disciplinen afprøves. Race holdet diskuterer hvordan det hele skulle foregå.

I A-rækken var niveauet højt, og der blev lavet højt scorende tricks.

Victor måler vindstyrken = perfekte forhold

Hen af eftermiddagen var vinden kraftigst, og der blev sejlet med 7-9 m2 kites.
Oliver Lübbert i b2b pass i double elimineringen.

Rasmus KK var også i hopla.

Den lokale Kristian “Farø” Højlund måtte på grund af en knæskade holde sig til oldschool kitesurfing på hans homespot, til stor fornøjelse for publikum.

Som dagen skred frem, trak vandet sig tilbage, og derfor måtte dommerpanelet rykke ud i vandet for bedre at følge med.

I A-rækken sejlede Jesper Fjord og Nikolaj Holmlund finale, en finale som Nikolaj vandt og dermed kan kalde sig Danmarksmester 2015, med to stævner tilbage. Stort tillykke til Nikolaj!!!

Efter et forrygende stævne blev resultaterne for 3. afdeling af Danmarksmesterskabet:

Q-rækken:
1: Stine Juhl
2: Nanna Larsen

B-rækken:
1: Janus Haraldsted
2: Oliver Hansen
3: Mike Tofte

A-rækken:
1: Nikolaj Holmlund
2: Jesper Fjord
3: Lasse Sønnichsen

Cabrinha Kiterace:
1: Torben
2: Ándre
3: Jonathan

Se filmen fra stævnet som er lavet af Victor Beckmann:

Næste stævne kommer til at foregå i samarbejde med Waterz. Vi opfordrer jeg alle, nye som erfarne, til at deltage og bakke op om nordeuropas største vandsportsfestival.

På gensyn og tak for et godt stævne på Farø.

Kitetour-Danmark

Related Articles

Responses