Stemning fra Begtrup

Det var søndag, 23/2, og vinden var SSV men ikke helt godt i Århus – og ingen steder virker helt ude på Djursland i den vindretning- UNDTAGEN, Begtrup Vig kun 10km fra Århus.
Lars og Brian (tillykke med at blive far for 10 dage siden) og jeg tog ud lige over middag – solen skinnede, og der var 7m2 vind, og ikke det helt vilde, meeeen, imponerende forhold taget i betragtning af det ikke havde blæst så længe eller meget.
Lidt billeder fra søndagen – der bla bestod af en 3 kilometer upwinder, herligt !
Klik på billeder for at se i stor

Taget lige over middag med mobiltelefon – oppe fra “læsiden”, men man ser tydeligt at der ruller lange store bølger ind helt nede i bunden – og det her endda hvor der IKKE var sets af betydning.

Jeg er på vej ud med en 7er, Lars har 8 på, ude før mig,og fint poweret – og Brian på vej og tager en 9er da han syntes den føltes lidt flad (men han fortrød han ikke tog 7)

Lars var parkeret nede i bunden, og her er han inde mellem revlerne – småt derinde selvfølgelig, men en flot baggrund i det dejlige vejr.

Og selv de helt små bølger ikke mere end en meters penge, kunne han lege i derinde.

Så er vi ude hvor de store bølger kom – YIHAAAA hvor kunne det blive godt når der kom sets ind, med halvanden meters virkelig flotte linier:-)

Regnvejr kan man selv lave, i hule stejle bølger.

Ingen action – men flot modlys udenfor brændingen.

Og så de helt store bølger, hovedhøjde+ enkelte af dem, det er vildt men netop kendetegnende for det spot – ekstremt store sets ruller ind i midten jævnligt 🙂

Det er simpelthen guld, selvom solen var væk midtvejs, men kom igen til sidst.

Det er endda styrbord – hva’ mere kan man forlange ?

Vi tog allesammen på entre kilometer upwinder, op til Surfers Point (fordi padlesurfere går ud der, og dejlig rene bølger og sideshore).
Bølgerne var desværre på vej ned senere på eftermiddagen (eller rettere – højvandet kom), så de var ikke sågode (store)deroppe som til at starte med.
Skidt pyt – især Lars og jeg havde en konge downwind bølgerids tur der ved Surfers Point helt inde under land hvor de stod småt menflot, og langt ned tilbage – så man blev helt lam i højrebenet tilsidst – LYKKE !!!

Detvar en skøn dag, osse her hvor de blev mindre sidst på dagen.

For her efter kl 15 begyndte vinden at dreje lidt mere mod syd og den blev helt lige på nede i bunden her, og bølgerne tog af (og vinden faldt til 9m2) – men flot lys.

Stoppede lige før 16, i solskin og en overraskendedag – det havde vi sletikke ventet.

PS: Midtvejs gjordejeg3 dumme ting, som gør man fryser fingrene -1. Jeg gik ind, skulle ha’ lidt at spise, og var indemere end 5-10min, så i stedet for at sætte L.H.R i gang, blev de kølet af langsomt.2. Det at man spiser, og forbrænder når ude bagefter, gør at man afkøles og fryser yderligere.3. Gik direkte ud og krydsede op i mere en 10-15min(i stedet for at ride bølger først) – hvilket gør man fryser, når man bare sejler frem og tilbage og vender engang imellem.
Så havde i det mindste taget handsker på upwind turen, fordi jeg kunne regne ud det var forkert teknik/taktik – men kom alligevel til at fryse fingrene lidt da krydset 3km op, selv MED handsker…Nå – vi gik i land, og de 5-10min på land gav varmen igen – og det at ride bølger tilbage, så var kroppen HELT i sit es, og jeg kunne smide handskerne igen 🙂
Hvorfor fortæller jeg nu det ?
Jo, fordi jeg tror rigtig mange bruger en helt forkert teknik, og det er kernen i at kunne holde varmen.
Man skal IKKE få det koldere og koldere – jeg læser nogle gange om nogen der siger der var ude “hele” så og så mange minutter/timer før de blev kolde :-(Så er der noget galt, og man har ikke lært Lewis Hunting Respons korrekt, eller arbejder ikke aktivt – for gør man det, så får man det varmere og varmere i løbet af timerne, og det er kun træthed der sætter en stopper for hvor længe man er ude.
Prøv det – træn det – i stedet for at tage tykkere handsker på, og sejle i et hug indtil man fryser – det er HELT forkert, og synd!

Det var måske et sidespring, måske ikke, men håber nogle kan bruge det – og LÆR hvad du gør galt, når du kommer til at fryse, for man kan IKKE surfe hvis man fryser, så enkelt er det.
Tak for en hyggelig og gosøndag Lars og Brian, team “WainmanWaveboards”

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses