Tak for i år YGA!

Surfer Arkiv

Young Gun academy 2017
Så er første uge af sommerferien blevet skudt godt i gang og YGA blev kickstartet med god vind og MANGE timer på vandet.

Vi startede ud i Lynæs søndag kl. 14 med 31 drenge og piger i alderen 10-18 år. Vinden blæste stabilt fra vest, og forholdende kunne næsten ikke blive bedre på første dagen. Teltene blev sat op og alle kom hurtigt på vandet, hvor der blev sejlet med 7m2 og 9m2 med massere af power. Forskellige tricks blev gennemgået og deres individuelle mål for campen blev skrevet op. Alt fra nye tricks til at holde højde og lave toeside vendinger.

Begynderholdet var spændte og startede ud med trainer kites på stranden. Her blev der øvet basis kite kontrol og brugt tid på at gennemgå teknik, så de var klar til at komme på vandet de efterfølgende dage.

Mandag blev der målt helt op til 15m/s, så de små kites blev testet og taget i brug. Den vilde vind gjorde det derfor perfekt for Woo BigAir contest der løb undervejs hele dagen, og der blev givet gas for at få det højeste hop. Højeste hop gik til Lucas Felding der hoppede 8,8m med en hangtime på 5sec. Der var skarp konkurrence med personlige rekorder på 7,5m og 6,6m.

De første begyndere kom på vandet og der blev gennemgået både bodydrag og en masse kitekontrol i vandet. Derudover var der fokus på at rigge kite og bar til.

Tirsdag var alle i våddragterne kl.8 og efter en hurtig morgenmad, var folk klar til at komme på vandet – da vinden skulle droppe ved 12-tiden. Forholdene var gode og mere rolige end de tidligere dage. Vinden blæste 7-8m/s, og det var derfor gode forhold til at få øvet nogle nye tricks. Casper fik sat fåde Frontroll og Railey i de første forsøg. Isak med en fed Railey to Blind og en lækker Drakslide fra Chirstian. Andre fik forsøgt på deres første Backroll og fik god højde på deres hop. Der var god stemning og alle fik presset hinanden på vandet!
Efter aftensmaden blev der holdt den officielle Skate YGA-konkurrence. Der havde lige fra første dag blevet øvet intentst på mini rampen. Første pladsen gik til Valdemar, som lavet nogle lækre og tekniske tricks. Derefter var der bålhygge på stranden og ristede skumfiduser og mariekiks. Der blev snakket og sunget lejrbåls sangen på guitaren.

Onsdag tog vinden stille til, og vi startede derfor ud med en lille konkurrence med 5 forskellige poster. Derudover blev sæbevands banen testet på skimbpard. Efter frokost stod vinden lige på og blæste godt fra Syd-Øst. På begynderholdet var der stor succes, hvor flere kom op og fik en lille tur på boardet og en rigtig fornemmelse af kitesurfing. Humøret var i top og alle var meget glade efter en dag med god gas på vandet.

Torsdag var der nybagte boller og morgenmad kl.8. Vinden var en smule off-shore, og det meste af dagen blev brugt i det opvarmede vildmarksbad. Efter frokost blev der vist billeder fra ugen og en lille video fra campen.

Tak til alle fra dette års Young Gun Academy der bød på grin, sjov, skate, kite og badning med massere af smil og glæde. Våddragterne har ikke været af siden søndag!
Vi glæder os meget til at se jer alle til næste år i uge 27.
De bedste hilsner Emil, Therese, Jeppe og alle hos Lynæs Surfcenter.

Fotos: Brian Engblad & Lynæs Surfcenter

Related Articles

Responses