Varme Hveder

Er det det der hedder “Hvedebrødsdage” ?
Det var i hvert fald torsdag aften og bededag fredag den 26/4-2013, hvor der blev spist varme hveder, og to MEGET overraskende og uventede dage på vandet.
Torsdag efter arbejde – udsigten sagde der skulle komme regn senere, og være NADA vind.
Men da jeg kom hjem lidt efter 16, kiggede jeg ud til vandet og der var vind.
Nådadadada tænkte jeg – og smuttede ind og hentede mit freeraceboard (der ikke lå i bilen da kun bølgeboards normalt), og ville ud og gi’ den gas nu det var FRIDAGE de næste 3 dage jo, med udsigt til ingen vind de 3 dage.Smed også lige en besked der 16:30 på nettet, så alle vidste at der var vind i Århus (men det var der nu ingen der reagerede på….)
Mens jeg riggede op, tog vinden endnu mere til.
Det viste sig at blive et par timer med over 10m/s og 9m2 på TT passede fint – havde et nummer større på så poweret vildt (og godt med depower trukket) og fik masser af konge spring med hangtime der sagde spar to – AAAAAH !

Har lidt billeder fra de TO dage, og en beskrivelse af vinden samt hvorfor man aldrig skal udelukke noget !
Mange kommer meget lidt på vandet, fordi de ikke tror på det eller prøver – og jeg vil garantere at man kan få 3-4 gange så mange gode surf dage hvis man lærer det.

Klik på billeder for at se i stor

Hjemme BackYards torsdag fra knap 17 og et par timer frem – de fedeste forhold og sjovt at være ude på TT igen, når der var så meget power.

Det var ikke sol, men ret varmt pga skyerne i dag, og længe siden jeg har haft så vild hangtime – YES det var dejligt når nu vinden var lige på og bølgeboard var ubrugeligt.

Sjovt når der var glat mellem bølgerne.

Der kom en meters bølger – herligt at lege lidt i selvom lige på…

Efter 1½ time tog jeg lige et smut ud på freeraceboard osse en lille halv time – meget hård 3/4 meters chop bølger der uden for revlerne, men utroligt hvilken vinkel man går til vinden selv i så umiddelbart svære forhold, og et freeraceboard klarer dem nemt.

Udsigten for torsdag på det tidspunkt, beregnet 3 timer før sagde 1½ til 5m/s ved Århus og omegn.

Og den udsigt passede lige i øjet ude på Djursland ved Sletterhage i de timer jeg var ude, så INGEN vind lige ovre på den anden side små 20km væk – selvom man kunne kigge derover hjemmefra.

Mens der lokalt ved Århus var 8 og senere 10m/s; altid lidt mere ude på vandet, så over 10m/s meget af tiden !!!

Det begyndte at regne lidt, men blev ved med at blæse resten af aftenen.
Helt utrolig surprise vind at få, og luften var behagelig varm også – selvom overskyet og småregn efterhånden.
Men ovenstående viser med al tydelighed hvorfor man kan “finde” vind meget meget ofte, uanset udsigten og hvad der sker på det spot man ellers troede på – det er dejligt at få så mange positive overraskende gode dage !
Det er uhyggeligt sjældent (heldigvis) at det overrasker den anden vej, og der er mindre vind end ventet… Jo, hvis man kun tror på den er lige præcis der man vil sejle, så får man sikkert mange kedelige oplevelser – men så er man osse selv ude om det vil jeg sige – når man har alle muligheder !

Bagefter var det hjem og guffe varme hveder 🙂
————————————————————————

Fredag den 26/4-2013

Vores plan med at tage nordpå til vind og måske bølger ved Løkken blev droppet.
Bølgerne duede ikke da vinden var drejet lige på deroppe, og desuden blev den for tynd til nogetsomhelst sjov når ikke bølgeforhold.

Det var varme hveder igen fredag, og jeg havde ikke mulighed for at komme ud om formiddagen hvor man ellers lige kunne fedtplane okay hvis man ville.
Solen stak hovedet frem, og om eftermiddagen kørte jeg en tur ud for at tørre kites der var våde fra dagen før.
Det var næsten helt dødt, så ville bare tørre og lige køre en tur i det flotte landskab og dejlige vejr.
Meeeen, kunne ikke dy mig for at prøve at sejle, da der lige var en håndfuld let vind ved Skødshoved Strand hvor jeg tørrede kite.
Selvom solen var fremme af og til, var det ikke heeelt så varmt som torsdag, men tæt på.
Da jeg kom saa jeg et gammelt bus stop læskur som de så ud her tidligere, der var skrottet og smidt om mellem havn og strand.
Sjovt tænkte jeg – indtil jeg så det forfra – det er et nyt “Shelter” der er lavet – og ligner en kæmpe konkylie, imponerende !
Se link her eller her.

Nå – det skulle prøves, med 10m extension liner.

Herligt – kunne lige lade sig gøre.

Faktisk fed fart undervejs.

Flot havbund set oppefra.

DET her er jo ren vandkunst – fik vækket det Van Frank’ske i mig.

Solen glimtede frem af og til – og flot at sejle på det helt flade vand.

Blev lidt skyet til sidst, og jeg stoppede – kiten var desuden tør for længe siden.
Havde også haft en bodydrag og svømmetur ind, i et vindhul hvor den forsvandt næsten helt og aldeles og vandstart ikke engang mulig mere – men undgik at få kiten i vandet ved at loope den.
En lille 13m2 hurtig kite og et freeraceboard var værktøjet i dag – så er man flyvende i ret lidt vind, og kunne springe lidt derude også, selvom vinden var lige på grænsen til det overhovedet var muligt at plane.

Måtte ha’ et billede mere af “Kæmpe Konkylien” – ret imponerende synes jeg.

Vandkunst 26/4-2013.

Er det en ballon hajfisk der er ved at spise eller smiler til en gnaven gammel mand med gråt skæg og fipskæg ?Eller ? Op til fantasien !

Håber i kan li’ billederne.
Der var ikke forudsagt vind overhovedet fredag eftermiddag, og det var der nærmest heller ikke – men skønt at komme ud og blæse afsted og springe lidt alligevel – og opleve kunst på flere planer, et par herlige overraskende anderledes dage begge to

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses