videoblog: #Edderfugl og Foilhygge i korshavn :-)

I lørdags stod jeg op lidt i 7 i sommerhuset for at fange min nye favoritvind på 4-6 m/s – Foilen blev pakket og humøret var højt da jeg trillede langs Bøgebjerg strandvej i morgensolen mod Fyns Hoved og smukke Korshavn.
Deroppe 15 minutter senere riggede jeg min 12´er Solo, selvom 9´eren havde været tilstrækkelig. Vinden lå nok omkring 5 m/s i middel. På med GPS ur og frem med min LF fun foil, som pt. har en ny vinge jeg ligger og tester lidt på. Den virker kanon i let luft, performer godt og er nem at sejle både rimelig hurtigt og langsomt. (LF kommer med to nye vinger til fun foilen til sommer, den ene minder en del om denne)
Det er ubeskrivelig lækkert at sejle på HELT fladt vand med konstant vind på en foil, det er enormt meget nemmere end i det Århuschop som vi får nede ved Åkrogen selv i let luft. Man står bare og slapper helt af og nyder stilheden – og den utrolig smukke natur som Korshavn byder på.
At jeg så allerede efter et minut fik selskab af en flok marsvin gjorde bestemt ikke denne start på dagen dårligere. De virkede ikke generet af mig på foil, men egentlig heller ikke nysgerrige som jeg havde håbet på. De lå mellem Korshavn og Mejlø og fiskede, der går altid mange store og små fisk i strømkanalen derude. Det er skægt så tæt man kan komme på med foilen og man kan se dem tydeligt når man er lidt højere oppe som man jo er på foil.
Efter et par ture frem og tilbage fik jeg øje på en sød Edderfugl (tak for rettelsen, kan egentlig godt se den ikke ligner en rigtig and :-)) og jeg kunne ikke dy mig for lige at smide GoPro´en hen til den og sejle lidt frem og tilbage 🙂
Det kom der denne ret stenede film ud af, det var virkelig tidlig morgen – også for Edderfuglen 🙂
Ifølge mit GPS-ur blev det iøvrigt til lidt over 30 km frem og tilbage, jeg kunne på de fleste ben komme op omkring 40 km/t og topfarten blev 41,5 km/t – mere fart ville kræve mere vind eller mere plads. Korshavns fine natur-bugt bliver hurtig lille når man får lidt fart på, men sikke et fantastisk sted til at fjolle-foile!
Kl 9 var jeg tilbage igen og spise morgenmad i morgensolen på Terassen ved Bøgebjerg strand, ahhhh
Blogvideoen: #Edderfugl
{"video":"https://youtu.be/0MVrMuvFsZQ","width":"900","height":"450"}

Related Articles

Responses