Vindblæst SommerDanmark

Vind og sol og varme og bølger har vi i et væk i DK denne sommer – har da næsten aldrig set noget lignende, GULD !

Weekenden bød på en lørdag og søndag omkring Århus (Fjellerup og Emmedsbo) med 5-7m2 vind.
Mandag den 15/7 var min første feriedag i år, og Kim var totalt med på at sejle da han osse havde “fri”.
Vi tog til Løkken, var der mellem 13 og 14 og der havde været et par stykker ude, der dog stoppede ?Ved ikke hvorfor, men måske sejlet “ned” efter så meget vind hele tiden – det rammer os alle de her dage jo…
Vinden var nærmest perfekt sideshore, slog dog lidt og blev måske op til 30 grader langs kysten nogle gange, men stadig lige i øjet jo.
Kim og jeg kitede i 5m2 vind hele dagen, han havde dog en 7er på og måtte depowere godt og tænkte cirka 200 gange undervejs, “NU går jeg ind og tager min 5er”. Kun lige et enkelt tidspunkt hvor en 7er passede, helt kort, men den tog til igen og om aftenen måte vi depowere vores 5ere lidt så de var i deres sweet spot – perfekt !
Bølgerne var lidt rodede i dag med så meget vind, men til gengæld kunne man finde de største kasser, endnu større end for 3 uger siden den lørdag morgen hvor de maxede for første gang i år.
Sent eftermiddag drejede vinden onshore, så den var kun 45 grader på nu, men skidt pyt med SÅ flotte kasser – og Christian Helledie kom og holdt Kim og jeg med selskab – ude med en 5.5m2.
Vi sejlede og gik ind lidt efter 20, glade og trætte på den fede måde.
Forbavsende at der nærmest ikke var andre ude ? Lidt TT’ere længere nede, og en tysker (Core kite, TT, og solbriller på), og vist en enkelt eller to andre osse, men det var det.

Jeg tog et par kitecam billeder – men solen og modlyset gjorde at de er lidt anderledes end normalt måske da lyset gjorde det dårligt med billeder fra den normale vinkel.Så især backside blev bedst med det lys, og desuden sjovt når så store bølger.
Jeg har ikke taget de “kedelige” cutbacks med, der bør fotograferes fra land, og desuden må kede jer at se på nu :

Klik på billeder for at se i stor
Vi havde frygtet der var PROPPET med turister og man ikke kunne komme til, men dejlig meget plads, ja vi havde det hele for os selv !Christian og jeg holder parkeret øverst til venstre, og der var næsten ikke andre på stranden om eftermiddagen/aftenen.

Solen gennem bølgerne af og til – og dejlige forsider !

Een af de HELT store – fantastisk stor og helt clean, gør klar til den bygger stejl til læ, og nyder at kigge op på den.

Så min fedeste bølge i dag – her til sidst hvor jeg lige slipper ud under “lippen” inden den lukker næsten hult – skønt !

Man fik osse nogle “skyllere” i dag af og til, det hører jo med 😉

De var også flotte længere inde – som her hvor man starter på skulderen, kigger og sigter op mod et cutback på den flotteste rene bølge der lukker den helt rigtige vej.

Senere, vinden mere lige på, men hold da op nogen rene forsider og clean bølger !

Billedet viser fint hvor rodet det er lige bagved, faktisk INGENTING der, og så en stor bølge med en helt clean forside.
Havde man lidt gefühl og fiskede, kunne man finde de største og reneste kasser mange steder, især outside var de mega, som billederne nok viser tydeligt.

Helledie og jeg gik helt amok med aerials i dag – stejle store bølger, virkelig godt 😉

På et tidspunkt red vi det samme store set hele vejen ind, langt ned DTL, på en bølge lige bagved hinanden – der findes ikke noget bedre end lige at kunne se hinanden gi’ den gas ud af øjenkrogen, når man vender helt rundt på toppen eller bunden af sin egen bølge c”,)

Kims mobil fanger os her efter 20 da færdige, og jeg fortæller nok en røverhistorie om at DEN bølge skulle snittes sådan og sådan !!!

Det sidste billede af en overfed nærmest monsterbølge – YES livet er herligt 🙂

Ind og spise bagefter, der var ingen andre på spisestedet udover os, og to søde servitricer og ejeren.
Han sagde at vind og bølger havde skræmt gæsterne væk.
NÅ, tænkte vi – og fortalte ham at det gjorde ikke os noget, tværtimod.

En tur i vaskehallen kl 22,og solnedgangen kan nydes imens – og så er det hjemover bagefter.

Der er osse vind deroppe i dag tirsdag, til halvstore kites (7-8m2), men efter 3 dage med fuld smæk tager vi en break.
Tak for en dejlig dag i Løkken, og skønt med 3 dage i streg man kunne sejle 5m2.

c”,) Peter Frank

Related Articles

Responses