VM i livredning

VM i livredning

I disse dage konkurrerer ca. 4000 af verdens bedste livreddere ved VM i konkurrencelivredning ved byen Adelaide på Australiens sydkyst, heriblandt nogle af mine gode kollegaer. Trygfonden Kystlivredning stiller nemlig med 9 deltagere på et stærkt dansk hold. Stævnet er den største internationale livredderbegivenhed i verden og løber i år fra den 7. til den 18. november.

Ved VM bliver der konkurreret i en masse forskellige discipliner, både individuelt og på hold, og konkurrencerne foregår både indendørs og udendørs. De indendørs discipliner bliver afholdt ved Aquatic Centre i Adelaide og er en kombination af klassiske svømmediscipliner mixet med livredderfærdigheder som fx bjærgning og dykning. Der er blandt andet discipliner som, 50 m bjærgning af dukke, 100 m redning med redningstorpedo og 200 m forhindringssvømning. Ved de indendørs discipliner stiller min kollega Line Præst Lauridsen blandt andet op. Hun håber på en finaleplacering i sin favorit disciplin – 50 m bjærgning af dukke.

Udendørs dystes der i discipliner, som ligger tættere på virkeligheden som kystlivredder. De bliver afholdt ved Chrsties- og Glenelg Beach. Det vil være en kombination af discipliner på land og i vandet, med og uden livredningsgrej fx torpedo, rescueboards og båd. Boardrace, beach flags, run/swim/run og IRB (inflatable rescue boat) er noget af det, der konkurreres i. Danmark stiller med to hold i topform til IRB-konkurrencerne, bestående af mange af mine gode kollegaer. Sidst der var VM, vandt de guld – så de har noget at leve op til! Få en forsmag på hvordan en IRB-konkurrence ser ud her: https://vimeo.com/50563909

Følg med på www.svoem.dk, hvor der dagligt bliver opdateret om de danske resultater. Her kan du også finde mere information om konkurrencelivredning, hvis du selv har fået lyst til at prøve kræfter med det. Ellers så klik forbi Rescue 2012 – Lifesaving World Championships’ facebookside.

By the way – så får man nogle uuuuutrolig flotte trøjer når man stiller op til sådan et fint stævne…

Mathias Kyhnau, kystlivredder, Trygfonden Kystlivredning

Related Articles

Responses