Wakeboard og bliv bedre kitesurfer

Kitesurfing har igennem de senest år udviklet sig i mange forskellige retninger, hvor der er kommet flere forskellige stilarter af kitesurfing. En af de nyere stilarter er wakestyle, hvor nogle af de typiske kendetegn er faste bindinger, lav kitestyring og powerfulde tricks. Inspirationen til wakestyle kommer som udgangspunkt fra kabel wakeboarding, og derfor er wakeboarding et rigtig godt supplement til kitesurfing, især de dage, hvor der ikke er vind.
Wakeboarding har den fordel i forhold til kitesurfing, at forholdene mere eller mindre altid er konstante, fx er trækket fra kablet altid det samme, hvilket gør det meget nemmere at øve nye ting. Der er rigtig mange forskellige ting, som man kan øve på kablet, som man kan overfører til kitesurfing:

Airtricks:
Airtricks er den del af wakeboarding, som minder mest om kitesurfing, fordi airtricks i bund og grund er det samme som unhooked tricks. Derfor ser man oftest, at kitesurfere har forholdsvis nemt ved at lære tricks, såsom raley og backroll.

Kickers:
Kickers er ligesom en rampe, som hjælper med at give én airtime, så man har mulighed for at lave spins og inverts. Det kan minde meget om små bølger, hvor man også kan tage et afsæt fra. Kickeren er et rigtig godt obstacel til at lære fx bs 180, fs 360 og bs 360. Disse tricks minder om kitesurftricks som Blind judge, blind judge 3 og 313, og derfor forbedre man sine chancer for at lære disse tricks.

Obstacles:
Obstacles kender de fleste fra skiområder, hvor der oftest er parker fyldt med sliders, boxes og lignende. Disse obstacels har man så valgt at tage fra snowboardparker og føre over i wakeboardparkerne. De er rigtig sjove at ramme, og man forbedre sin balanceevne når man står på dem. Der er også nogle kitesurfere, som har placeret obstacels i vandet, men desværre er det ikke så udbredt at kitesurfe på obstacels… endnu.

Jeg har stået på wakeboard for alvor i ca. 1,5 år nu, og jeg kan virkelig mærke, at wakeboarding har været med til at udvikle mine kitesurf færdigheder. Det gælder især mine blind tricks og hastigheden i mit afsæt.
{"video":"https://vimeo.com/53132302?action=share","width":"690","height":"520"}
En lille wakeboard video fra vores sidste tur til filippinerne, hvor vi både kitesurfede og wakeboardede. Dorota havde inden afgang kun prøvet wakeboarding 2 gange, men hun udviklede sig rigtig meget i CWC, og er klart mere forberedt til hendes tur til Brazilien i december.
Skribent:

Simon Kristiansen – instruktør SUPsurf.dk

ps. Hvis man vil prøve wakeboarding i Danmark, så kan man gøre det enten i Hvide Sande (www. Kabelpark.dk) eller København (www.CopenhagenCablePark.dk)

Related Articles

Responses