Zanzibar – “Et lille stykke af paradis”

ZanziBar jan 2010

Et meget lille stykke!
Den lange tur til Dar es Salaam var endelig overstået og vi gik ud af lufthavnen, her blev vi overfaldet af div. taxa chauffører osv. Vi blev efter lidt ventetid på en bil, enige om at tage et fly til Zanzibar istedet for færgen. Et lille 6 personers Cesna.

Første stop på vores tur på Zanzibar var en by der ligger nordpå, Nungwi. Nungwi havde vi fået anbefalet da der var minimal udslag i højvande/lavvande. Dette var til dels også rigtigt, men når det blev lavvande, var der måske knæhøjt vand. Det er så bare uheldigt at bunden er plastret til med gamle koral sten og søpindsvin. Dog når tidevandet var ca. midt imellem var der nogle fine Kickere at sætte af på.

Nungwi spottet

Ud af de 8 dage vi opholdt os på den nordlige del af øen, havde vi meget fesen vind én dag og der skulle jeg jo selvfølgelig lige jokke i et søpindsvin da min kite fløj væk og jeg skulle indhente.
Det hvide område er der hvor piggene sidder og de dejlige rifter er fra stenene på bunden
Efter den mere end lidt skuffende start på turen flyttede vi ned til den sydlige del til en by der hedder Paje. Ved Paje er der ikke så dybt som oppe nordpå. Dette bevirker at når der er størst forskel i tidevandet er der ca. 1km vand som er tørlagt. En god gåtur ud til vandet. Den store forskel i tidevandet gør også at der er en del strøm, som gør det svært at gå højde.
Nede ved Paje havde vi ud af vores resterende 20 dage, 2 dage med god vind! Én dag hvor vi var overpowered med 14eren i 1,5 time inden solen gik ned og ellers en dag med fin power til 10eren. De næste billeder er fra dagen hvor vi sejlede 10er.

Spottet ved Paje

Blind Judge 3

Blind Judge Grab

Hooked Kiteloop

BJ

Min dom er nok desværre at jeg vil fraråde folk at tage derned for at kite, men det kan selvfølgelige være at vi bare var uheldige, meget uheldige.

Lars Moltrup

Billederne er taget med et Canon 30D påmonteret 75-300mm zoom objektiv eller MC Zenitar 12 mm Fish-eye

Related Articles

Responses