Witsand Wing/Kite

Witsand

Witsand Wonderland

Et af mine bedste minder fra min Cape Town tur denne vinter, hvor jeg var fløjet ned primært for at være Caddy for Nick Jacobsen til KOTA, var – ud over KOTA selvfølgelig, et roadtrip med min gamle kite-kammerat Mads Bloch som over en årrække har boet i Cape Town med sin familie.Vi havde egentlig kun sat snuden efter at padlesurfe, men vi nappede lidt grej med til hvis nu vi skulle være heldige at fange vind. Hjemme i Blauberg/Big Bay var der lay day med tåge og koldt vejr og nul vind, for en front nærmede sig Capen og vinden var i NØ. Men Mads vidste at der var en chance for lidt “omvendt” vind i Witsands så der styrede vi til i hans Defender godt læsset med grej.

Ankomst til Witsands

Da vi ankom til Witsands hoppede mit hjerte da Mads sagde YES, der er vind – og jeg kunne hurtigt se at det såhelt genialt ud, et gude smukt spot med krid vidt sand kom til syne og en håndfuld kitere og windsurfere kæmpede om de små men clean bølger med ret høj periode på, men de gled alle lidt downwind for breaket for det meste pga den lette side-off vind.

I en fart kom vi ud på vandet, mads på Wing og 40l board og jeg på en North Carve 8´er som jeg havde lånt af Nick, da mit eget grej ikke var ankommet endnu – og så Timo´s T-series board, en thruster, men bedre end ingenting selvom jeg er 100% quad mand :-p
Jeg brugte den gode gamle Punta Preta teknik med at benytte bølgerne til at komme updwind på indersiden og så fange dem indefra for det meste og dermed kunne man få nogle ganske lange rides på de små og clean bølger, som engang imellem også blev dejlig stejle. Kiten kunne parkeres i samme position så bølgen bare kunne surfes, endda på den rigtige halse efter alt for mange spejlede sessions 🙂

Mads fik virkelig vist mig potentialet i wing´ing når han fangede bølgerne laangt før de brød med en depoweret wing i hånden og jeg lærte lidt om hvordan han startede på det bitte board på blot 40 liter, med Wing. Som jeg håber det fremgår af filmen blev det en konge session for både mig og mads, først med masser af sol og efter en times tid med gråvejr og efterhånden støvregn, som senere blev til alm. frontregn. Mads viste mig lige rundt i området inden vi kørte hjemad mod nord igen, sikke en dag – en af dem man nok aldrig glemmer 🙂

Tak for turen @madsbillebloch
mvh Thomas Alsbirk @alsbirk / kitesurferen.dk

PS: tjek Mads Blochs side ud: surffoil.dk, han er manden der har styr på surffoil og wingsurfing i Danmark, bla med kurser i CCP og Klitmøller.

Related Articles

Responses