Optakt til KSP Hookipa, Hawaii

Surfer Arkiv

Lige nu befinder jeg mig på øen Maui, hvor der på torsdag starter den officielle 10-dages stævneperiode på årets sidste KSP stævne i kampen om det officielle verdensmesterskab i wave kitesurfing.
Stævnet afholdes på en af verdens mest anerkendte vind og bølge steder, Ho’okipa. Spottet er normaltreserverettil surfing og windsurfing, så stævnet byder på en unik mulighed for at kitesurfe spottet som hører til en af de mest eftertragtede wavespots på kloden.Navnet Ho’okipa betyder gæstfrihedpå hawaiiansk og der er i den grad gæstfrihed når det kommer til bølger og vind. Selvom Ho’okipastrandkun er ca. 150m lang byderden lille bugt på fire forskellige breaks(Pavilions, middels, green treesog point).
Vejrudsigten er desværre ikke lovende pt., men med 10 dage kan alt stadigvæk ske. I dag fik jeg kitesurfet både Hookipa (der var næsten ingen windsurfere så må man gerne kitesurfe) og Kanaha, og træningen op til nu har været god.

For dem der ikke har været på Maui før kan det stærkt anbefales. Der findes spots til stort set alle interesser og niveauer (på nær nybegyndere). Stemningen og naturen er fantastisk, samtidig med man har alle de vestlige muligheder som er vant til. Den eneste ulempe ved Hawaii er at der er meget dyrt selv i forhold til Danmark.

Jeg var her første gang i 2005 hvor jeg ikke kitesurfede i bølger. Heldigvis var jeg dog oppe og se windsurferne give den gas på Hookipa og jeg nåede også at se finalen mellem Ruben Lenten og Robby Naish i Red Bull King of the air samme sted. Selv lå jeg bare og trænede alle mulige freestyle tricks på kitebeach. Godt man er blevet klogere 🙂

Jeg lavede en (lang) film den gang i 2005 fra min tur og bortset fra at det ikke ligefrem er HD og korte klip der præger videoen giver den et meget godt indblik I hvilke forhold man surfer i. Og til hver en tid kan man være heldig at støde ind i en “legende” på vandet. Der gik f.eks. adskillige år før jeg f.eks. fandt ud af at jeg havde Lou Wainman med i filmen i en sekvens hvor han tester en hvid kite og et vandski lignende bræt. Nyd den nostalgiskegodbid her 🙂

https://vimeo.com/10634247

Aloha herfra,
@appel

Related Articles

Responses