Begtrup 5 Dec 2015

Surfer Arkiv

Vi var en del der tog ud denne lørdag, de havde forudsagt pænt meget vind, men osse regnvejr hele tiden.
Når Begtrup virker er det kun Fornæs der kan slå det spot, men for at Begtrup virker ved det Hvide Hus skal vinden være i SSV og hammer dvs til 5m2 eller mindre længere ude.
I dag var den mellem SV og VSV, så vi prøvede at tage ud ved Torup Mark, der er god parkering og tilrigning, og så kunne man krydse op hvor mere sideshore derfra jo.
Det var en fuser…Ingen bølger, kun chop, osse længere ude – et konge TT spot da lavt og man kunne sejle mellem de små bølger på langs da ret onshore.
Var der og gik ud lidt efter 11 med en 7er, og efter5min klar over at der ikke var noget der lignede bølger der, og hele 2km op til dem 🙁
Nå, jeg krydsede og gik ind et par kilometer oppe – James og Morten var gået ud der. Jeg gik tilbage og hentede bilen.
Det var10 grader, vildt vejr her i december, og okay fine forhold der oppe ved Jupitervej selvom en let finregn.
Vinden tog til, og især langt ude har noget bare væltet store swells ind, for omkring 15 tiden kom de største længste flotteste kasser – jeg MÅTTE ha’ et par billeder, så ind og sætte kitecam på.
Fantastisk dag – synd de fleste blev nede på TT spottet, eller tog hjem før de store swells, men nogen fik osse de fede, tror faktisk Lars fik et par ekstremt store “buler” langt ude midt i vigen på et tidspunkt – helt surrealistisk og skønt at se!
Måtte hjem og studere søkortet for at finde ud af hvorfor der ikke var bølger ved Torup Mark, når vi plejer at opleve bølgerne blive større og større længere og længere downwindnår vi sejler oppefra Stjernevej

Klik på billeder for at se i stor

Parkerer ved Tangvej

Eftermiddagens vidunderbølger, Peter Schramm og jeg lå nogle timer der, men han gik dog ind før disse bjerge kom rullende efter 15 🙂

Jeg skal love for der var noget vand i dem !!!

Elsker det spot c”,)

Længde, størrelse, rene – og det var endda holdt op med at regne:-)

Nu går solen ned, og jeg stopper, men skal liiiige ha’ en sidste bølge c”,)

Det var en 5er der passede det meste af dagen.

Jeg kørte hen til Torup Mark da færdig, hvorAnders og Frank stadig var ude ihalvmørket, men kom ind nu – fik lige to skud.Man kan tydeligt se der ikke erbølger her, men vind var der.

Frank er sidste mand på vandet – her et sidste “snap” et par meter fra land.

Hvorfor var der ingen bølger ?
Jo, selvom bunden kan have ændret sig, så ses det tydeligt her, at ved Torup Mark (det røde kryds), er der lavvandet vildt langt ud, og længere ude er der nogle lave “totter” kun med 5-6 meters dybde – det ødelægger enhver swell…
Frank havde bemærket at der var større bølger til højre – det passer osse fint med den dybe rende ind, og så rammer bølgerne revlerne lidt tættere på land og mere pludseligt – fedt !
Kommer man hen til Jupitervej ved det grønne kryds, kommer destørste men ikke mindst længste bølger (dem på billedernei denne blog),da de presses ind via det10-15 meter dybe vand, og fordi Mols Hoved virker som et pointbreak, bliver de lange når store nok, perfekt!

Konge dag, og kan være søndag bliver det samme hvis heldige ?

@pf

Related Articles

Responses